Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Beşiktaş’ın UEFA üçüncü tur ön eleme maçının TRT 1’den naklen yayınlanacağı açıklanmıştı. Ancak müsabakanın canlı yayını, 15 dakika gecikmeli başladı. Yayındaki aksaklıklar da tuz biber ekti. Bir de TRT, Başakşehir’in rövanş karşılaşmasını da yayınlanacağını duyurmuştu ama gerçekleşmedi. Ben de işin aslını sordum.

TRT, BEŞİKTAŞ MAÇINI NEDEN GEÇ VERDİ

Çok yüksek rakamlar

TRT, her iki maç için Avusturya ve İngiltere’den fiyat istedi, ama rakamlar çok yüksek gelmiş. TRT, maçın başlamasına 1.5 saat kalaya kadar görüşmelerini sürdürmüş. Malum, yaşanan döviz kuru durumları da işi karıştırmış. İngiliz Burnley, yayın hakkını TRT’ye vermemiş. Maçın başlamasına az bir zaman kala, Avusturya takımı Linz yayını kabul etmiş.

Haberin Devamı

Uydu frekansı sorunlu çıktı

Yayın için tahsis edilen uydu frekansı da sorunlu çıkmış. Tamamen Avusturya kaynaklı bir durum... Teknik aksaklık nedeniyle maç
13 dakika geç başlamak zorunda kaldı.
TRT cephesinde durum böyle...

Avrupa şampiyonalarını izledik

Ev ahalisi, özellikle atletizm yarışlarının müdavimi oldu. Glasgow’da yapılan Avrupa Artistik Jimnastik Şampiyonası ve Berlin’de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası resmi geçitleri, soluksuz TRT Spor’daydı. Geçtiğimiz pazar günü tam 13 saat yayın yapıldı. Erkekler ve kadınlar maraton, bisiklet erkekler finali, golf kadınlar ve erkekler final maçı, erkekler kule atlama final, jimnastik ve atletizm... Cüneyt Kıran, Güven Göktaş, Eren Koca, Faruk Mutkan, Zafer Akyol ve Necati Telli anlatımlarıyla işin altından kalktı.

‘KOCA KOCA YALANLAR’ YOK MU?

‘Koca Koca Yalanlar’ın ilk bölümünü ev ahalisiyle izledik. Hikayenin aile yapımıza uymadığından söz edilmiş. Gündüz kuşağında soba dumanı kokan mahalle öykülerini izliyoruz. Aile için neler var neler... Nasıl mafya dizilerini özendiriyor olarak değil de, bir yaşam biçiminin anlatılması şeklinde değerlendiriyorsak, bu yapımı da, bazı ilişkilere komik bir bakış olarak görüyoruz.