Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

TRT HABER, YÜRÜYÜŞÜ  PROVOKE EDECEKLERi BULDU

TRT Haber 29 Ekim, 13.00 haber bülteninde, ‘İzinsiz 29 Ekim Yürüyüşü’ haberi yaptı. Önce işte hikaye anlatıldı, ‘tarafsız’ bir şekilde. Görüntüde polisin vatandaşlarla olan ‘gazlı muhabbeti’ verildi. Asıl enteresan olay, haberin son bölümünde yer aldı, “Ankara Valiliği bazı radikal grupların yürüyüşü provoke edeceği istihbaratı sebebiyle yürüyüşe izin vermemişti” (Bu muhteşem cümle ayrı araştırma konusu!) diye metin okunurken üstte hangi görüntü yer aldı dersiniz?
Polisin biber gazı ve tazyikli su sıktığı DİSK’li işçilerin görüntüsü. Şimdi bu metni yazıp da üzerine bu görüntüyü seçenler, sanki bunun ne anlama geldiğini bilmiyor mu? ‘Radikal gruplar’ DİSK oluyor ve bunu çağrıştırmak için ‘eski görüntüyü ‘ bu haberin sonuna ekliyorlar.

Haberin Devamı

CACIK YEMEK OLUR MU?

‘Yemekteyiz’ programının Fox versiyonu devam ediyor. Açıkçası, ne kadar çekim benzer olsa da, Show TV’deki ‘Yemekteyiz’ bir başkaydı. Ya da alışkanlık yapmıştı. Neyse Fox’takine denk geldim. Yarışmacılar bir evde toplanmış. Ev sahibi cacık yapmış. Biri “Cacık sevdiğim bir yemek” dedi. Ben de “Senden bir cacık olmaz” dedim. Önce cacığın ne olduğunu öğrenin, sonra da ‘yemek’ eleştirileri yapın!

“BİR YIL ÖNCE DE BURADAYDIM AYNI ŞEYLERİ KONUŞTUK!”

Nevşin Mengü’nün konuğu İTÜ öğretim üyelerinden Prof. Dr. Sehahattin İncecik. Konu, ‘Sandy Kasırgası’ özelde. Mengü genel bir hattı çiziyor ve sorusunu soruyor: “Avrupa’da kar var. ABD’nin doğu kıyılarını kasırga bekliyor. Biz çabuk unutuyoruz ama bütün yaz boyu Karadeniz selle uğraştı. Hava olayları denince olağan şüpheli küresel ısınma mı?” Prof. İncecik ‘ incecik’ bir hatırlatma yaptı: “Bir sene önce yine aynı masadaydım ve aynı şeyleri konuşuyorduk!”

REHBERiM

PARANORMAL SERİ

Tüm zamanların en ilgi çekici serilerinden biri olarak kabul edilen ‘Paranormal Activity’ serisinin ilk ve üçüncü filmi bugün ekrana gelecek. İlk film, Kanaltürk’te, saat 21.45’te. Üçüncü filmse Moviemax Premier’de. Bu üçüncü filmde, ilk iki filmle tanıdığımız Katie ve Kristi’nin çocukluklarına, ürkütücü olayların yaşanmaya başlandığı o ilk zamanlara gidiyoruz. Yıl 2005... Katie, o dönem hamile olan kız kardeşi Kristi’ye çocukluklarından kalma eski videoların bulunduğu bir koli gönderir. Bu videolar, bir süre sonra esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolur. (MOVİEMAX PREMİER HD/00.45)

Haberin Devamı

MANGA FERMAN, İYİ İŞLER YAPIYOR

Manga’nın solisti Ferman Akgül, TRT Müzik’te yeni bir programa başladı; ‘Kulaktan Kulağa’. Bir yöreye gidiliyor, orada yöre halkı şarkı türkü seslendiriyor. Bu kayıtlar sonra İstanbul’a gelip ‘şehir havasında’ izleyiciyle buluşturuluyor. (13.10)