Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Baktım, Star’ın yayın akışında cuma günü Ebru Cündübeyoğlu’nun sunduğu ‘Extra Extra Small’ adlı yarışma programı yok. Yerine Metin Uca’nın sunduğu ‘Passaparola’ görünüyor. Acaba program yayından mı kalktı diye merak ettim. Sordum.
Yarışmanın yeni bölümleri yazın devam edecekmiş. Kanalda haftaya ‘Prison Break - Büyük Kaçış’ ve ‘24’ adlı yabancı diziler yayına girecek.

REHBERiM
GÜZEL FİLMLER GECESİ
Bu akşam keyifli filmler var. Hem de her telden diyebilirim. Gerilim, dram, korku.

Kanal D’nin gece filmi
Genç yönetmen Greg Marcks’ın son filmi olan, başrollerinde Shane West ve Edward Burns’un oynadığı ‘Büyük Sır’ bu kanalda ağustosta prime time’da yayınlanmıştı. Gerilimi bol bir film. (23.15)

Gerçek hayattan başarılı bir dram
‘Babam Romulus’, CNBC-E’nin ‘Dünya Sineması Kuşağı’ filmi. Hazırlanmış senaryo ile filme başından sonuna kadar dikkat kesilmemizi sağlıyor. Hikaye çok gerçek, oyunculuklar çok iyi. Film, ilerde büyük bir felsefeci ve yazar olacak Raimond Gaita’nın hayatından bölümler içeriyor.

Kendini sonuna kadar saklıyor
Show TV, gerilim ve korkudan gidiyor. Ve bu filmlerde epey izleyici topluyor. Bu akşam ‘Yolcular’ filmi var. Kendini sonuna kadar saklamasını bilen ve izleyİciyi meraklandıran bir film. (22.30)

Haberin Devamı

ROCKÇILAR EKRAN BAŞINATelevizyonda rock müzik denilince aklıma gelen, artık bir marka olmuş ‘Yüxexes’, yeni grupların yeni albümlerini canlı preformanslarıyla tanıtmaya devam ediyor. Bu akşam ‘The Revolters’ var. (Dream TV / 22.00)

‘KAPI ALTI’NDA İNSAN HİKAYELERİ
Nurten Güzelsevdi’nin hazırlayıp sunduğu suçu, suçluyu ve suçlu yakınını bir araya getiren ‘Kapıaltı’ bu hafta, Kartal Kapalı Cezaevi ve Ankara Sincan Açık Cezaevi’nden iki mahkumu ekrana taşıyor. Mahkumlardan ilki, sekiz kişinin öldüğü altı kişinin de yaralandığı sıra dışı bir yaşamın geçmişle hesaplaşması sonucu cezaevinde. Yani düşünün, böyle bir hayatı yaşayan insan var bunun adı sıra dışı mı yoksa başka bir şey mi? (SHaber / 22.00)

HATIRLATMA
HAVUÇ VAR, ABLA DEĞİŞTİ
‘Çocuklar Duymasın’ dizisinde Duygu karakterini oynayan Ayşecan Tatari’nin yerine yeni bölümlerde Hayal Garip rol alacak. ‘İstanbul’da Aşık Oldum’ (TRT) ve ‘İpsiz Recep’ (Leyla karakteri) dizilerinde oynamış.

Haberin Devamı

AKLIMA TAKILANLAR
NORMAL BİR ‘EZEL’
‘Ezel’ bir çırpınış içinde. Ramiz Dayı’nın eski havası yok. Sonra mesela Bahar bu kadar tantana üzerine yine gitti Eyşan’a. Dedim ya normalleşti dizi. O eski tılsımı kaçtı.

‘TÜRK MALI’ BENİ GÜLDÜRMÜYOR
‘Türk Malı’nı izliyorum, ama gülemiyorum. Gülemiyorum derken iki oyuncu işlerini yapıyor. Binnur Kaya’nın mesela ‘Avrupa Yakası’ndaki Dilber Hala olayı bir başkaydı. Burada rolü farklı ama yine o havada. Aslında oradan esintiler geliyor, ama yetmiyor. Bu ikili seviliyor ve izleniyor. Ben izlemeye ve gülmeye çalışacağım yine de.