Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

“Muhteşem Yüzyıl” sezonu açtı. Geçen sezonun finali ve önceki akşam yayınlanan yeni bölümle ilgili internette yazılanlara baktım da, vatandaş eski Hürrem’i istiyor. “Tarihte böyle olmuştu”yla ilgileri yok, “Siz bize eski Hürrem’i verin” diyorlar. Meryem Uzerli’nin ne dediği çok da anlaşılmayan konuşmasını, gıcık halini, delici bakışlarını istiyor seyirci. Hani senaryo tarihin tüm akışını değiştirse milletin umurunda olmayacak. Yeter ki eski Meryem olsun.
Bu arada yeni bölümler şehzadeler üzerinden ilerleyecek. Dizi, izlenme oranını, şehzadeler üzerinden alacak bir süre...

Haberin Devamı

YENİ HÜRREM AÇMADI ESKİSİNİ İSTERİZ


Başka dizide aynı karizma olmaz
Meryem Uzerli anladığım kadarıyla yeni bir Türkiye macerası daha yaşayacak. Bir dizide oynayacak. Bunun altlığı yapılıyor şimdilerde. Peki beklenen olur mu? Bu kez “Hürrem’e ne çok benziyor”, “Aynı Hürrem”, “Kendisini tekrarlıyor” diye laf eder bizim millet. Bence en iyi çözüm reklamlar. Çok iş yapan, kadınlara yönelik bir ürünün yüzü ol, paranı kazan; şöhretin sürsün daha iyi.

SURİYE KRİZİ ‘HOMELAND’İN ÇEKİM PLANINI ETKİLEDİ

Demek savaşlar bu çağda böyle oluyormuş. Dizi çekimi “savaş çıkma riski olmayan ülkeye” gidiyormuş. “Homeland” dizisinin 3’üncü sezonunun bazı sahneleri bugüne kadar İsrail’de çekildi. Malum, dizinin fikir babası “Hatufim” adlı İsrail dizisi. Böyle olunca, İsrail’le duygusal bağı olmuş. Yeni sezonun bazı sahnelerini Tel-Aviv’de çekme kararı almışlar. Tam o sırada Suriye’yi bombalama gündeme gelince plan değişmiş. İsrail’e Suriye’den füze saldırısı yapılabileceği riski olduğuna inanan ekip, çekimleri başka bir ülkeye kaydırmış.
Nereye? Fas’a... Müslüman bir ülkeye yani! Keşke bize gelseydi. İstanbul’a füze felan gelmez. Ne oluyorsa sınırda oluyor! Bu arada
3’üncü sezon 29 Eylül’de başlıyormuş.

‘MERHAMET’ CEZA YER Mİ?

Yeni sezonun iddialı dizilerden “Merhamet” başladı. Bir sahnesinde, güvenlikçi Sinan’la Sermet, Boğaz’da rakı keyfi yapıyordu. Muhabbet ekrana geldi. Mezeler masada, rakılar yudumlanıyor. Buzlama yok.
Anason kokusuna haddinden fazla duyarlı bir televizyon ortamındayız. Peki Kanal D bu sahneyi neden buzlamadı? Bana göre bir tavır söz konusu. Mafya babası elinde tesbihiyle o masayı donatır; dostunu düşmanını çağırır. Ha, bu sahne çocuklara kötü örnek mi oluyor? Yo, asıl “kötü örnekleri” biz yeni yetme “reisler”de görüyoruz. Neyse o ayrı bir konu.
Gelelim “Merhamet”e... Bu sahne olsa olsa bana kötü örnek oldu. Canım öyle bir rakı çekti ki... Bu sene ekranda “içki kovalamacası yılı” olacak. Daha çok konuşacağız. Tematik kanallardan sinema kanallarına büyük gözaltı gelecek. Şimdi daha uyanmadılar, gözden kaçıyor ama çok yakındır. Bu arada dizinin son karelerinde Sermet yine elinde iki kadeh bir şampanyayla odaya girdi!