Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hani tam anlamıyla ‘bu dizi tuttu’ karşılığını veren yeni sezon projelerin arasında sadece bir tanesi var o da, ‘Bir Zamanlar Çukurova’... Bu proje için “Atv’nin izleyicisine hitap etmez” diye bir eleştiri gelmişti. Bunu yıktı, öyle bir rakamlarda dolaşıyor ki... Son bölüm, Total yüzde 9.90 AB’de yüzde 11.17... Bir haftalık sıralamada ‘Sen Anlat Karadeniz’den sonra ikinci... ‘Çukur’u geçiyor total izleyicide. AB’de ise ‘Çukur’dan sonra ikinci... Ev ahalisiyle birlikte izliyoruz. Yeni sezonun tartışmasız kazananı.

Haberin Devamı

‘Gülperi’ kıvamda gidiyor

Yeni sezonun merak edilen işlerinden biri ‘Gülperi’ ydi. Daha doğrusu Nurgül Yeşilçay başroldeydi ve ne yapacaktı? ‘Paramparça’da tadı tuzu olmayan bir hatırası vardı. Total izleyici diziyi tuttu. Geçer not, yüzde 5’in üzerinde... AB daha tam karar veremedi. Reklamcıların gözdesi kuşak 20+ ABC1’de tam sınırda, yüzde 4.90...

YENİ SEZONDA SADECE BİRİ TUTTU

İki diziye üzülürüm

Biri ‘Koca Koca Yalanlar’, diğeri ise ‘Bir Deli Rüzgar’... ‘Koca Koca Yalanlar’, uzun zamandır ekranda ‘komedi dizisi’ kulvarında çıtayı bu kadar yükselten nadir bir yapım olarak ekrana geldi. “Aile yapımızı bozuyor” diye anlamayanlar oldu, o ayrı... Ve gazino dünyasına gönderme yapan, çekimleriyle, oyuncularıyla bu sezonun iyi işlerinden biri ‘Bir Deli Rüzgar’... Her iki dizi de bana göre bıçak sırtı halleri hak etmiyor.

Hafta sonu diziler için keyifsiz

Hafta sonu, TV izlenme oranları düşük. Geçtiğimiz yıl da öyleydi. Bu sene daha da aşağılara çekilmiş. ‘O Ses Türkiye’, geçtiğimiz yılın hem total, hem de AB ortalamalarının altında bu sezon... Total izleyicide geçtiğimiz yıl geçer notu yüzde 5’in üzerini görmüş. Bu sene ortalama yüzde 4.50 civarlarında... AB’de daha çok izleniyor. Gün birincisi de oluyor, yüzde 6 üzeri ortalaması var. Geçtiğimiz yıl yüzde 7’leri görmüş. Genel olarak hafta sonu ilk üç program geçer not alıyor, sonra birden düşüş başlıyor. Hafta sonu dizileri de bu yüzdeleri kıramıyor. Yeni sezondaki hafta sonu işleri ‘Ağlama Anne’, ‘Bir Litre Gözyaşı’, ‘Bir Umut Yeter’ ve ‘Bir Deli Rüzgar’ ortalama 3’ lerde dolaşıyor neredeyse.