Sinan Biçici

Sinan Biçici

sinanbicici@hotmail.com

Tüm Yazıları

İki sezon süren ‘Kiralık Aşk’ bitti, yerine ‘Yıldızlar Şahidim’ geldi. Prodüktör bir baba, yurt dışında şarkıcılık yapan anne ve pop star oğuldan oluşan bir ailenin hikayesi. Yıllar önce dağılmış bu aileyi toparlayan olaylara sebep olan ise pop star Aras’ın en büyük hayranı Haziran. Onların aşka gidecek yollarının kesişmesiyle Haziran’ın da starlığa giden yolculuğu başlar.

‘YILDIZLAR ŞAHiDiM’
Yoksul bir mahallede büyüyen Haziran, bir mucize yaşar. Hem hayranı olduğu starla tanışır, ilk görüşte aşkın tohumları atılır, hem de geleceğin starı olabilecek bir teklif sunulur. Modern zaman bir Sindrella hikayesi.

Haberin Devamı

‘Kiraz Mevsimi’nden tanıdığımız Özge Gürel, genç izleyiciler tarafından çok sevilmişti. ‘Güzel Köylü’

ve ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’den sonra Berk Cankat, bu kez pop star. Aynı gün, aynı saatte üç sezon ‘Karagül’de terör estiren Mesut Akusta ise sert bir müzik prodüktörü baba. ‘Behzat Ç.’yle sevilen Canan Ergüder, varoş karakterini değiştiremeden ünlü olan bir şarkıcı anne.

Süreç Film, Ali Gündoğdu-Asena Bülbüloğlu yapımcılığında, Hülya Bilban’ın yönettiği, Yazı Odası’nın senaryosunu yazdığı dizinin oyuncu kadrosu, prodüksiyonu ve vaatleri güçlü. Bence en büyük problemi birinci bölümde her şeyi anlatma telaşıyla hikayenin çok önemli noktalarının hızlı geçilmesi. O da reyting savaşının bir sonucu. İlerleyen bölümlerde tekrar dönüp, tadını çıkara çıkara işlemeli geçmişi. Yine bir Sindrella hikayesi olan ‘Kiralık Aşk’ın romantik komedi seyircisi yeni bir arayışa girmeden yakalanmalı. Yani romantik komedi tonlarını katmalı. Yolu açık olsun...

‘VEZİR PARMAĞI’

‘Süt Kardeşler’, ‘Şekerpare’ ve ‘Tosun Paşa’ her daim bizi güldüren, izlemeye doymadığımız filmler. ‘Şekerpare’de Şener Şen Galata esnafını haraca bağlayan Ziver isimli bir komiseri canlandırır. Randevuevinin müdavimidir, onlardan bile rüşvet alır. Her türlü kumpası, yalanı ve entrikayı yapar.

Biz yıllarca bu filmleri izledik. Osmanlı’ya hakaret demedik, ‘milli manevi değerlerimize saldırı yapıyor’ diye suçlamadık, komedinin hoşgörüsü içinde izledik. Çünkü her toplumdan, her kurumdan ve her devletten çürük elma çıkabilir.

Haberin Devamı

Şimdi gelelim Mahsun Kırmızıgül’ün filmi ‘Vezir Parmağı’na... Bu filmde de kimseye hakaret yok. Kocalarını savaşta kaybettiğini sanan kadınların, nazırın desteği, üç kağıtçı bir kadının gözetiminde imam nikahıyla evlenmeleri var. Komedi unsurları olarak danslar ve gerdek sahneleri var.

Şahan Gökbakar’ın yeni ‘Recep İvedik’ filmi daha fragman aşamasında buna benzer tepkiler aldı. Beğenmeyebilirsiniz, sonuna kadar eleştirebilirsiniz lafım yok. Bir komedi filmi üzerinden siyasal kutuplaşma, linç ve saldırı yaratmak hoşgörülecek bir şey değil. Buna müsaade edersek, ülkemize en büyük kötülüğü yapmış oluruz.

Hele hele belediye gibi resmi kurumların bu kervana katılıp yasaklaması asla kabul edilemez. Onlar tarafsız kalmak zorundadır. Linç, ayrımcılık ve sansür hepimizin karşı çıkması gereken şeyler. Çünkü onlar adres sormaz. Bir gün herkesin kapısına dayanabilir. Sinema bir mucizedir. Bırakalım da özgürce gösterilsin. Belki de daha mutlu bir ülke için bir mucize yaratabilirler...

Haberin Devamı

DÜNYANIN İLK YOUTUBE ŞOVU

Sadece YouTube’ta yayınlanan bir komedi şovu olarak dünyada bir ilki gerçekleştirmiş ‘Komedi Spaghetti’. Yemek programlarından tanınan İtalyan şef Danilo Zanna sunuyor. Onu ‘Görümce’ filmindeki İtalyan enişte olarak da izledik. Birçok İtalyan gibi neşeli, sempatik ve güler yüzlü bir adam.

Özellikle de Türkçe konuşmasını çok seviyorum. Olabildiğince günlük hayattaki gibi konuşmaya çalışıyor, aralarda ‘abicim’, ‘inşallah’, ‘estağfurullah’ kelimelerini kullanmaya özen gösteriyor.Bu onu daha da sıcak ve sempatik yapıyor. İlk konuğu ‘3 Adam’dan İbrahim Büyükak’tı. Kısa, neşeli ve samimi bir sohbet ilerledi. Sonrasında Rus ruletinin krema versiyonu olan bir oyun oynadılar. 13 dakikalık programın nerdeyse üçte biri bu oyunla devam etti. Bence iyi bir buluş, çok basit bir şekilde merak unsuru ve komedi yakalamışlar. Eğlenceli konuklarla devam ederse kısa bir zaman içinde beğeni toplar ve izlenir.