Sinan Biçici

Sinan Biçici

sinanbicici@hotmail.com

Tüm Yazıları

Seçim ekranı, seçmenin ilgisiyle doğrudan orantılı. Geçtiğimiz seçimlerde seyircilerin futbol maçları ya da dizilerle ilgilendiğini, seçimlerin reytingi olamadığını söylüyorduk. Bu kez farklı oldu. Haber ve ulusal kanallarda da liderlerin katıldığı programlar ilgiyle izlendi. Örneğin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bu haftaki ‘Liderler Fox’ta tüm izleyicilerde dördüncü, AB’de ikinci olarak, dizilerin kıskanacağı reytingleri aldı.

Anket şirketlerinin yöneticileri, haber kanallarının en önemli konukları olurlardı ama bu kez pek boy gösteremediler. Seçim sonuçlarında sürpriz beklendiğinden, kimse göğsünü gere gere tahminlerde bulunamadı. Açıkçası bu seçim dönemi, bir televizyon yıldızı çıkaramadı.

Haberin Devamı

Gençlerin seçime yoğun ilgisini sosyal medyadan kolaylıkla anlayabildik. Bunda siyasette yeni liderlerin olmasının ve onların da sosyal medya dilini iyi kullanmasının etkisi büyük. Genç bir seçmenin tweet’i bence her şeyi özetliyor. “Game of Thrones sezonunu izler gibi miting takip ediyorum. Dedemi geçtim”

SEÇİM EKRANININ YILDIZLARI KİMLER

Saadet Partisi sosyal medya ekibi, herkesi şaşırtan bir performans gösterdi. Temel Karamollaoğlu’nun tweet’leri gençliği yakaladı. Selahattin Demirtaş, seçim kampanyasını cezaevinden yürüttüğü için, kampanyası TRT konuşması hariç çoğunlukla Twitter üzerinden oldu. Telefon görüşmesi hakkını, sosyal medyadan canlı yayınlayarak bir ilki gerçekleştirmiş oldu.

Hem ulusal kanallar, hem sosyal medya açısından reyting rekoru kampanyanın başından beri Muharrem İnce’de.

Liderlerin hepsini aynı ekranda görme hayalimiz yine olmadı. Aynı yorumcuları o kanaldan bu kanala görmekten sıkılmaya devam ettik.

Herhalde son yıllarda hiç bu kadar temposu yüksek, sonucu kestirilemeyen bir seçim dönemi yaşamadık. Bütün adaylar iddialı, seçmenlerden de çok yüksek bir katılım bekleniyor. Ülkenin kaderini belirleyen bu seçime lütfen katılın, oyunuzu kullanın. Hepimizin, en başta da çocuklarımızın geleceği için…

Bu yaz hiç romantik değil

Her gün 3-4 romantik komedi yayınlanan yaz sezonları gördük ama şimdi tek dizi, ‘Kalbimin Sultanı’... Yakında yayına girecek ‘Darısı Başına’, ‘Meleklerin Aşkı’ ve ‘Erkenci Kuş’ ile sayı tüm yaz sezonunda ancak dörde çıkacak. ‘Kocaman Ailem’, ‘Hayati ve Diğerleri’ dışında, yakında başlayacak ‘Ege’nin Hamsisi’ komedi, ‘4N1K’ ise gençlik dizisi.

Haberin Devamı

SEÇİM EKRANININ YILDIZLARI KİMLER

Bir elin parmağı kadar bile romantik komedi olmayacak anlayacağınız. Büyük bir eksiklik mi? Bence değil. Sayı çok olunca da hepsi birbirine benziyordu.

Dünya Kupası, seçimler ve kriz beklentileri derken, durum böyle oldu. Temmuzun ortasına kadar seçim gündemi olacak gibi görünüyor. Tekrar yayınlarla ağustosu da atlatıp yazı pas geçecek kanallar. Eylüle kadar televizyonlardan fazla hareket beklemeyin. Sezona avantajlı girmek isteyen bazı diziler, ağustosun ortasında başlayacak.

Sanata biyer

Doğuş Grubu ‘Sanata Biyer’ adlı bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriyor. Amaçları gençlerin ürettiği sanat eserlerini sergilemek. Bir de manifesto yayınladılar. “Gençleri eleştirmedik, derecelendirmedik, değerlendirmedik” diyorlar.

Haberin Devamı

Sürekli bir sınav ve başarı baskısındaki gençlerin özgürce kendilerini ifade edebilmeleri için iyi bir fırsat. Projenin diğer bir güzel tarafı da, sergi salonlarına sıkıştırmadan hayatın her alanına yayılması.

Sergiye gitmek ne yazık ki hâlâ küçük bir azınlığın tercihi çünkü. Gençlerin eserleri AVM’ler, restoranlar, kafeler ve spor salonlarında sergilenecek. Sanata ‘biyer’ açan herkese teşekkürler.