Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İstanbul’daki operasyon merkezini İzmir’e taşıyan Allianz, 27 milyon euro’luk binasının önüne bir de anıt zeytin ağacı dikti ve “İzmir’e geldik, yerleştik, kök salacağız” mesajını verdi

Allianz, İzmir’e kök salıyor

Dünyanın 70 ülkesinde faaliyet gösteren sigorta ve varlık yönetimi şirketi Allianz, büyüme öngörüleri, sürdürülebilirlik ve verimlilik yaklaşımı doğrultusunda İstanbul'daki operasyon merkezini İzmir’e taşıdı. Şirket, İstanbul’dan 210 çalışanıyla geldiği İzmir’e deyim yerindeyse törenlerle, şenliklerle girdi.

Önce Mor ve Ötesi’nin, ardından Allianz Orkestra’nın coşturduğu davetliler, Allianz Kampüs'ün önüne 300 yıllık anıt zeytin ağacının dikilmesine tanıklık etti. Şirketin Türkiye’deki bir asırlık köklerinin İzmir’e uzandığını temsil eden zeytin ağacı dikiminin ardından köklerin şehre uzandığını soyut bir biçimde anlatan “mapping” gösterisi yapıldı.

Haberin Devamı

Allianz açılış seremonisiyle, “İzmir’e geldik, yerleştik, kök salacağız” mesajını verdi.

TÜRK-ALMAN DOSTLUĞU

Gaziemir ilçesinde “Allianz Kampüs" adı verilen ve 27 milyon euro’ya mal olan kampüs, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıldı.

Başbakan seçim bölgesi olan İzmir'deki yatırımın açılışında yaptığı konuşmada, kente taş üstüne taş koyanın başları üzerinde yeri olduğunu söyledi. Allianz’a, küresel yatırımcılara Türkiye'yi tercih ettikleri için teşekkür eden Yıldırım, "İstihdam sağlayan her girişimin arkasında olduk. Sosyal yaşam, çalışma hayatı için çok güzel mekanlar yapmışlar. Bu Türk-Alman kadim dostluğunun da bir göstergesidir" dedi.

Başbakan’dan sonra kürsüye çıkan Allianz Türkiye CEO'su Aylin Somersan Coqui ise “Allianz Kampüs'te 1100 kişi çalışacak. Çalışanlarımızın yüzde 80'ini üniversitelerden yeni mezun İzmir'li gençlerden seçtik. Türkiye sigorta sektörünün lideri olmanın sorumluluğuyla, yenilikçi yatırımlara liderlik etmek görevimiz. Operasyon merkezimizi İzmir gibi muazzam bir şehre taşımanın mutluluğunu, bize temelden inşa ettiğimiz Allianz Kampüs yaşatıyor. İnşaatına geçen yılın mart ayında başladığımız kampüsümüze sadece bir sene kadar kısa bir süre içerisinde kavuşmamızı sağlayan başta proje ekibimize, elini taşın altına koyan Allianz Grubu ve Allianz Türkiye yöneticilerine, şirketimizin vizyonunu kalpten sahiplenen yeniliğe açık çalışma arkadaşlarımıza, iş ortaklarımız ve paydaşlarımıza sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Haberin Devamı

Allianz, İzmir’e kök salıyor

300 yıllık zeytin ağacı, Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle dikildi.

TÜRKİYE'YE İNANCIMIZ TAM

Somersan'dan sonra söz alan Allianz Grubu Global CEO’su Oliver Baete ise duygularını şu sözlerle ifade etti:

“Bana Allianz Grubu 10 yıl sonra neye benzer diye sorduklarında Allianz Türkiye’ye bakın, onlar gibi çevik, yenilikçi ve vizyoner olacak diyorum. Sahip olduğu güçlü büyüme potansiyeline tam inancımızla, 2008’den bu yana 5 milyar Türk lirasına ulaşan Türkiye’ye yaptığımız yatırımları gelecekte de sürdüreceğiz. İçinde bulunduğumuz Allianz Kampüs, bu niyetimizin en güçlü göstergesi.”

Allianz, İzmir’e kök salıyor

ÇALIŞANLARIN TERCİHİ ETKİLİ OLDU

Operasyon merkezinin İzmir'e taşınmasında hangi kriterlerin rol oynadığını sorduğumuz Aylin Somersan Coqui'nin cevabı İzmir'in profili gibiydi:

Haberin Devamı

“Güçlü ekonomisi, kalifiye işgücü zenginliği, yüksek yaşam standartları, birçok ulusal ve uluslararası yatırıma ev sahipliği yapması, doğası, kolay ulaşım olanakları, renkli sosyal hayatı." Aylin Somersan, önümüzdeki yıllarda hızlı büyüme hedeflediklerini, İstanbul dışında ikinci merkezin büyümenin sürdürülebilirliği açısından önemli olduğunu düşündüklerini söyledi. Pek çok kenti değerlendirdiklerini, puanlama yaptıklarını, çalışanların da tercihlerinin yer aldığı değerlendirme sonucu İzmir'i tercih ettiklerini belirten Aylin Somersan kampüsün 665 çalışanla devreye girdiğini önümüzdeki dönemde istihdamın 1100 kişiye ulaşacağını söyledi.

27 MİLYON EURO'LUK YATIRIM

İnşatın yüzde 80’inde Türkiye menşeli firmalarla çalışılan Allianz Kampüs için 27 milyon avroluk yatırım yapıldı. Yüzde 75’inde Ege Bölgesi’nden şirket ve tedarikçilerle iş birliğiyle inşa edilen operasyon merkezinde işe alınan, yüzde 80’i İzmir çevresinden olan 413 çalışanın yüzde 74’ü ise yeni mezun. Halihazırda Allianz’da çalışan 210 kişiyse görevlerine yeni operasyon merkezinde devam etmek üzere Türkiye’nin dört bir yerinden İzmir’e taşındı. Alsancak’taki Allianz Türkiye Ege Bölge Müdürlüğü‘nün de Allianz Kampüs‘e taşınmasıyla birlikte Allianz Kampüs, 665 çalışanla faaliyete başladı.

İstanbul Modern ve İstanbul Bienali’ne destek veren kurumlar arasında yer alan Allianz Türkiye’nin güncel sanata verdiği destek, İstanbul’daki genel merkezi Allianz Tower’da olduğu gibi İzmir’deki operasyon merkezi Allianz Kampüs’te de devam ediyor. Türkiye'nin genç ve yetenekli sanatçılarının eserlerinin çalışanlarla buluştuğu Allianz Kampüs'te Çağatay Odabaş, Ali Alışır, Evren Erol, Mehmet Gün, Serhat Kiraz ve Utku Dervent’e ait, aralarında Allianz'a özel olarak hazırlanan çalışmaların da bulunduğu 10 eser yer alıyor.

ÇALIŞAN DA ÇEVRE DE DÜŞÜNÜLMÜŞ

Yeni nesil akıllı bina olarak tasarlanan iki katlı, yatay ve tüm bölümlere açılan bahçesi olan Allianz Kampüs'te salıncaklar, dinlenme alanları, her bölümün açıldığı bahçeler, pofuduk koltuklar, duvarlardaki dart'lar ve ergonomik iskemlelerle sıra dışı bir ofis dizaynı yapılmış. Kampüs bu haliyle Google'ın ofislerini aratmıyor. Genel merkezi Allianz Tower gibi LEED sertifikasına sahip olan Allianz Kampüs'te bulunan diğer bölümler ise şöyle:

- Basketbol, voleybol, tenis sahası ve koşu parkuru gibi açık hava spor sahaları

- İç mekân spor salonu

- Geniş yeşil alan

- Ferah çalışma ortamı

- Koridorlarda salıncaklar ve dinlenme koltukları

- Gelişmiş bilgi ve iletişim altyapısı ile kağıtsız ofis

- Enerji tasarrufu sağlayan çevre dostu uygulamalar.

ŞİRKETLERİN RADARINA GİRDİ

Özellikle İstanbul’un keşmekeşinden bunalanların hayallerini süsleyen İzmir son dönemde büyük şirketlerin radarında. Bunlardan biri de Allianz Türkiye. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu törende yaptığı konuşmada bunun altını somut bilgilerle çizdi: “Son dönemde en çok İzmir ve çevresine ilgi var. İzmir'de yaşamak, yolu bir şekilde kente düşmüş her beyaz yakalının hayali. Ankara’dan 4, İstanbul’dan da iki holding İzmir’e taşınmaya hazırlanıyor. 40 yaş üstü yöneticilerin yaşamak için İzmir'e yoğun ilgi gösterdiğini görüyoruz. Allianz herkesten önce davrandı. İzmir'e güvendi, evinize hoşgeldiniz.”

Öte yandan geçen yıl, işi gücü olan 16 bin İstanbullu, yaşamak için İzmir’i seçti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yalnızca İstanbullular değil, son bir yılda Türkiye’nin dört bir yanından 126 bin kişi İzmir’e göç etti.

Allianz, İzmir’e kök salıyor

Allianz Kampüs'te salıncaklar, dinlenme alanları, her bölümün açıldığı bahçeler, pofuduk koltuklar, duvarlardaki dart'lar ve ergonomik iskemlelerle sıra dışı bir ofis dizaynı yapılmış. Allianz Türkiye CEO'su Aylin Somersan Coqui ile ofisin ortasındaki salıncakta sohbet ettik.