Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

›› Turizm deniz, güneş, kumu çoktan aştı. Çok şükür bunların alâsı bizde. Ama artık turist ruhunu da doyurmak istiyor. Montreal, San Remo ve New Orleans gibi kentler sırf bu ihtiyaca cevap verdiği için milyonların tercihi. Bodrum da Müzik Festivali ile bu "markaların" arasındaki yerini her yıl biraz daha sağlamlaştırıyor

Bodrum Müzik Festivali için CEO'lar sahneye çıktı! İstanbul'da, insanları önemli etkinliklerde dahi bir araya getirmenin zor olduğu yaz aylarında festival için düzenlenen basın toplantısına üç önemli kurumun CEO'su birden katıldı, iki saat boyunca tek tek soruları yanıtladı. Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akhan, DenizBank Finansal Hizmetler CEO'su Hakan Ateş, Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu... Başta Hakan Ateş olmak üzere üçü de müzik ile ilgili insanlar. Konu müzik olunca onlar için akan sular duruyor.

Haberin Devamı

Üçünün ortak diğer tutkusu ise Bodrum. Bodrum'un etkinliklerle öne çıkan bir turizm destinasyonu olması için çabalıyorlar. Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen "Bodrum Müzik Festivali", 4-8 Ağustos tarihleri arasında müzikseverlerle buluşacak.

Doğuş Grubu kurucu destekçiliğinin yanı sıra DenizBank'ın destekleriyle Turkcell'in ana sahne sponsorluğuyla düzenlenen festival, bu yıl da Türkiye ve dünyadan pek çok ünlü sanatçıyı ağırlayacak

Bodrumdan yükselen ses turiste gel gel diyor

FESTİVALE YILDIZLAR YAĞACAK

Doğuş Holding'de gerçekleştirilen festivalin tanıtım toplantısında konuşan Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan, sanatın evrensel bir lisan olduğuna işaret ederek, bu dilin toplumları birbirine bağlayan bir köprü görevi yürüttüğünü söyledi.

Akhan, 13 yıldır devam eden festivalde toplamda 4 bini aşkın müzisyeni, 121 konserde 200 binden fazla dinleyiciyle buluşturduklarını belirterek, "Festivalimiz artık sadece klasik müzik değil, klasik müzik odaklı olmakla birlikte farklı disiplinleri de bütün Bodrum yarımadasında etkinliğini sürdürecek bir yapıya kavuştu" dedi.

Festivalin amacına da değinen Akhan, şunları kaydetti: "Bugün Montreal, Montrö, Salzburg, San Remo ve New Orleans gibi dünya üzerinde birçok şehir müzik festivalleriyle anılıyor. Biz de Bodrum'u doğasıyla, otelleriyle, yeme-içme mekânlarıyla ve de insanıyla bir müzik destinasyonu haline getirmek istiyoruz. Bodrum'un tüm dünyadan sanatçıları ve dinleyicileri ağırlayan bir marka şehir olma potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz ve bu yolda çalışmaya da devam edeceğiz. festivalden sağlanan gelirlerimizi yine bu yıl, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Bodrum Sağlık Vakfı ve Tohum Otizm Vakfı'na bağışlayacağız."

Haberin Devamı

MARKA DEĞERİ ARTIYOR

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu CEO'su Hakan Ateş ise, Bodrum'da kültür ve sanat alanında böyle bir organizasyon düzenlenmesinin, Türkiye'nin tanıtımına ve marka değerine ciddi bir katkı sağladığına dikkati çekerek şu tespitleri yaptı: "Bütün dünya değerlerini Bodrum'umuza taşıyoruz. Çok büyük şehirlerde Roma'da, Paris'te, Londra'da görebileceğiniz türden bir takım şovların yapıldığı, aynı zamanda festival niteliği kazanan ve dünya festival örgütünün de üyesi olan çok önemli bir oluşum bu festival, çok önemli sanatçılara yer veriyor. Bu çerçevede de biz genç bir banka olarak, kuruluşumuzdan bu yana her zaman 'sanata evet' dedik. Yine diyoruz ve geleceğe toplumları taşıyan, onlardan iz bırakan en önemli faaliyetin de sanat etkinlikleri olduğu inancımızı bir kere daha yineliyoruz."

Haberin Devamı

FİZY PLATFORMUNDAN YAYINLANACAK

Bodrum'un, Türkiye'nin en önemli markalardan biri olduğunu ifade eden Terzioğlu da, "Hakikaten bu yolculuk içerisinde aynı heyecanı duyan, aynı hedefleri olan ve birlikte başarmayı isteyen 3 grubun bu festivalde bir araya gelmesi bence çok anlamlı" değerlendirmesinde bulundu.

Terzioğlu, dünyanın ilk dijital operatörü olarak 3 buçuk yıl önce markalar üretmeye başladıklarını aktararak, şunları anlattı:

"Bu markalarımızdan biri fizy, Türkiye'nin en büyük müzik platformu oldu. Yaklaşık 9 milyon kullanıcısı neredeyse yılda 4 milyarın üzerinde müzik dinliyor. Bir Türk insanı yani günde ortalama 24 dakika müzik dinliyor ve dünyada fizy markasıyla Türk müziğini ve Türkiye'deki müzik keyfini, zevkini yaşatmamız için harika bir fırsat bence Bodrum Müzik Festivali. Geçen yıl da bu festivalin bir parçası olmaktan büyük bir keyif aldık."

DÜNYACA ÜNLÜ YILDIZLAR

Festival 5 gün boyunca, Fazıl Say, Gülsin Onay, Murat Karahan, Christina Pluhar, Lauren Fagan, Alina Pogostkina, Víkingur Olafsson ve Avi Avital gibi sanatçıların yanı sıra, Sevil Ulucan, Hillel Zori, İbrahim Yazıcı, Erman Türkili, Çağ Erçağ, Gülru Ensari, Dorukhan Doruk, Camille Thomas ve Veriko Çumburidze gibi virtüözleri de müzikseverlerle buluşturacak.

Audi ve D-Marin'in de katkıda bulunduğu festivalin açılışı, D-Marin Turgutreis Turkcell Sahnesi'nde, Prof. Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, soprano Lauren Fagan ve tenor Murat Karahan ile birlikte yer aldığı konserle gerçekleştirilecek.

Festivalin ikinci gününde ünlü piyanist Fazıl Say, sahne alacak. Festival boyunca sabah, günbatımı ve gece konserleriyle izleyici farklı mekanlarda müziğin keyfine varacak. Saffet Emre Tonguç rehberliğindeki "Bir Bodrum Hikayesi" etkinlikleri, Bodrum'un tarihi mekanlarında, klasik müziğe dair söyleşiler ve hikayeler ile bu yıl da devam edecek.

Bodrumdan yükselen ses turiste gel gel diyor

SİNEMADA MÜZİK GÖSTERİMLERİ

Festival kapsamında "Sinemada Müzik" başlığı altında "Suyun Sesi", "İngiltere Benim", "En Karanlık Saat" ve "Güz Sanatı" filmleri, 5 - 8 Ağustos tarihleri arasında her gece saat 23.00'de D-Marin Turgutreis'te bulunan Cinemarine'de gösterilecek.

DENİZBANK 'CEVHERİ' GÖRDÜ

Toplantı sonrasında Hakan Ateş, Hüsnü Akhan ve Kaan Terzioğlu ile kahve sohbeti yaptık. Sohbetin ana gündemi yine Bodrum'du.

Hakan Ateş, Bodrum'u yaz boyunca etkinliklerle doldurmak için kurumlar arasında işbirliğine dikkat çekti. Ateş, Bodrum'da 8 Denizbank şubesi olduğunu söyleyince şaşırıp diğer bankalarda durumun ne olduğunu sordum. En fazla şubenin kendilerinde olduğunu söyleyen Ateş, Bodrum'a duydukları inançla ilçeyi geçmiş yıllarda büyüme noktalarından birisi olarak aldıklarını ve bu kararın meyvelerini bugün topladıklarını söyledi. Denizbank'ın Bordum'da private banking hizmetine ağırlık verdiğini de ekledi.

GÜNDÜZ GOLF GECE MÜZİK

Bodrum Müzik festivali konserlerini, Fizy platformundan yayınlayacaklarını aktaran Kaan Terzioğlu da Bodrum ile ilgili etkinliklerini paylaştı. 4-5 Ağustos tarihleri arasında Ortakent bölgesinde bulunan Bodrum Golf & Tenis Kulübü'nde, Turkcell Platinum Golf Challenge turnuvası düzenleyeceklerini söyledi. Hüsnü Akhan kurumlar arasında ortak bir ajanda ile yapılacak farklı etkinliklerle deniz, kum, güneşin yanına Bodrum'un kültür yarımadası olma özelliğinin perçinleneceğini söyledi.

ARA GÜLER SERGİSİ

Müzik Festivali'nin sanat danışmanı Tuğçe Tez , 2018'in ikinci yarısında Bomonti Ada'da açılması planlanan Ara Güler Müzesi'nin bir yansıması olarak Ara Güler Arşiv ve Ara Güler Araştırma Merkezi koleksiyonunda farklı dönemlere ait Bodrum temalı bir fotoğraf sergisini festival kapsamında The Marmara Bodrum'da sanatseverlerle buluşturacaklarını söyledi.