Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Son yılların en güzel Türkiye mozaiği, Mücahit Arslan ile Kübra Saruhan’ın düğünündeydi. Karadenizli gelin ile Güney Doğulu damat, ülkenin her bölgesinden davetlilerin iyi dilekleriyle dünya evine girerken horonların, halayların, evliliğe ilişkin geleneklerin sergilendiği coşkulu bir tören oldu

Devletin zirvesi horon ve halayda buluştu

Hafta sonu Ak Parti’nin müzmin bekarlarından Mücahit Arslan ile Kübra Saruhan dünya evine girdi. Çırağan Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın şahitlik yaptığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın kıydığı nikah törenine 2 bin 500’ü aşkın konuk katıldı. Düğünde horon da tepildi, halay da çekildi. Siyaset, iş, cemiyet, medya dünyasını buluşturan düğüne ilgi öyle yoğundu ki gönderilen çiçekler saraya sığmamış, Beşiktaş’tan Çırağan’a uzanan yol boyunca birbiri ardına dizilmişlerdi.

Haberin Devamı

İlgi yoğun, bir o kadar da haklıydı aslında. Zira Mücahit Arslan, kuruluşundan bu yana Ak Parti’nin değişmez isimlerinden biri olmasının yanında itidalli tutumu ile sevilen bir siyasetçi. E bir insanın seveni çok olunca, cemiyeti de kalabalık olur!.. Nitekim düğünde de bunu görmüş olduk. Gördüğümüz bir başka durum da düğüne gelenlerin tam bir Türkiye mozaiği oluşturmasıydı.

BAKANLARLA SELFIE

Büyük kalabalığa karşın düğün başarılı bir organizasyon içinde gerçekleşti. Konuklar sıra numaralarını alıp masalara geçtiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Huber Köşkü’nden yola çıktığı duyulunca görevliler konukların masalarını bulması için cana başla çalıştı. Ancak bakanların yerlerine ulaşması bile zorlukla gerçekleşti. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, diğer davetlilerin onlarla selfi çektirmek ve tokalaşmak istemeleri nedeniyle yerlerine zor ulaştılar.

UMUT DA DAVETLİYDİ!

Düğün siyaset açısından bir halef selef geçidi gibiydi aynı zamanda. Yeni bakanlar da oradaydı, eski bakanlar da... Düğünü ilginç kılan bir başka fotoğraf ise eski yeni bütün Ak Partilileri buluşturmasıydı.

Haberin Devamı

Bir yanda eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi, öte yanda Bülent Arınç, Beşir Atalay, Hüseyin Çelik ve Nihat Ergün gibi geçmişin öne çıkan isimleri de Çırağan’daydı...

CHP’den de isimler vardı. CHP’nin eski genel başkan yardımcılarından Hikmet Çetin, CHP’nin Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen gibi...

CHP’li isimlerin yanı sıra küskün Ak Partililerin bir düğünde bir araya gelmesi, istenildiği zaman bütün çekişmelerin bir yana bırakılarak insani ilişkilerin sürdürülebileceğini gösteriyordu. Hepimizin isteği, umudu bu değil mi!

GELİN 'TAPUYU' ALDI

İş dünyası da düğündeydi. TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve eşi Revna Demirören, Demirören Medya Grubu Başkanı Mehmet Soysal, Nihat Özdemir, Ali Koç, Oğuz Çarmıklı, Ali Sabancı, Neşe Kavak gibi çok sayıda iş insanı, yeni evli çifte iyi dileklerini sundular. Cumhurbaşkanı evlilik cüzdanını, “Mücahit sen bir yere koyar, kaybedersin” sözleriyle gelin Kübra Saruhan’a verdi.

DAVUL ZURNA COŞTURDU

Gelin Kübra Saruhan Karadenizli, Rize’den. Mücahit Arslan ise Diyarbakırlı. Hal böyle oluna düğün aynı zamanda Karadeniz ile Güney Doğu’nun kucaklaşması gibiydi. Son zamanlarda gördüğüm en güzel kalabalık ve mozaikti. Horon da tepildi, halay da çekildi.

Haberin Devamı

Düğünde tüm geleneklerimiz yerine getirildi. Davullu zurnalı kız almaya gidildi. Florya’daki baba evinde gelinin yeğenleri set oluşturdu. Yeni kurulan ailenin bir ömür bereketli ve mutlu yaşaması umuduyla gençlere bahşişler dağıtıldı. Son ana kadar arkadaşları damadı ve gelini yalnız bırakmadı. MİT Başkanı Hakan Fidan dahi Çırağan’ın bahçesinde damadın yanındaydı. Anonsla birlikte gelin ve damat Çırağan’ın merdivenlerinden indi. Nikah töreninin bitiminde Cumhurbaşkanı düğünde bir saat kaldı ve yeni evli çifte iyi dileklerini sunarak ayrıldı. Ben de Kübra Saruhan ve Mücahit Arslan’a mutlu, huzurlu, sağlıklı bir ömür diliyorum.

ALBAYRAK, İNGİLTERE'DE YATIRIMCILARLA BULUŞACAK

Düğünde masaları dolaştım. Özellikle siyaset masalarını... Son günlerde tırmanışa geçen dolar kuru düğünde de gündemdeydi. Dolar için devletin tepe yönetimi alarmda. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ajandasında yabancı yatırım var. Avrupa ile ilişkilerimiz iyiye gidiyor. Albayrak’ın ajandasında İngiltere başta olmak üzere yabancı yatırımcıları Türkiye’ye çekmek için önemli temaslar var. Hatta önemli bir yatırımın imzasının yakında atılabileceği de konuşulanlar arasında... Anlaşılan o ki, ekonomi yönetimi TL’nin hak ettiği değere ulaşması için yoğun çabalarını sürdürecek. Bunu yaparken de piyasaya doğrudan müdahale yerine piyasa dinamiklerini harekete geçirecek yöntemleri kullanacaklar ki en sağlıklı olanı...

Devletin zirvesi horon ve halayda buluştu

TURİZM GELİRLERİ ARTACAK

Düğünde Turizm Bakanı’mız Mehmet Ersoy ile de ayaküstü sohbet imkanı buldum. Malum Türkiye cari açık ile büyüyor. Bu noktada turizm gelirleri özellikle doların ateşinin yükseldiği bir dönemde çok önemli. Turizm Bakanımız 2019’da 40 milyon turist hedefini hatırlatarak, özellikle Avrupa ile son dönemde gelişen ilişkilerin bu hedefe ulaşmada önemli bir etken olacağının altını çizdi.

Devletin zirvesi horon ve halayda buluştu

Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, sektörün çok iyi bir sezonu tamamlamak üzere olduğunu, gelecek yıldan beklentilerinin ise daha büyük olduğunu söyledi.