Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçen hafta Sheraton Çeşme’nin konuğu olarak Las Vegas’taydık. Kenti gezerken, lükste limit olmadığını anlıyorsunuz. Burada her şey kumar etrafında dönüyor
Sheraton Çeşme’nin sahibi İskender Dilek, otel misafirlerine bonuslu bir kampanya hazırlamış. Sheraton Çeşme’de dokuz gece konaklayanları, beş gün dilerlerse Las Vegas’ta, dilerlerse Los Angeles’ta ağırlayacak. Çeşme’yi anlatacak halimiz yok, kampanyanın diğer ayağı Las Vegas ise inanılmaz. Vegas’ı gezerken, lükste limit olmadığını anlıyorsunuz. Burada limuzin sıradan. Ferrariler, Porcheler ise yollarda resmi geçit yapıyor. Tüm bunlar bir tarafa benim dikkatimi burada yaratılan ekonomi çekti. Oteller devasa büyüklükte. Dünyanın en önemli şovları da burada sahneleniyor.

Haberin Devamı

Dion 3 yıl Vegasta
Mesela Celin Dion’u 3 yıl boyunca Vegas’tan başka bir yerde izleyemeyeceksiniz. Ceasars Palace Otel’le 3 yıllık anlaşma imzalayan şarkıcı haftanın beş günü dört bin kişilik salonu dolduruyor. Yoğun talep gören bir diğer şov da, geçen hafta Türkiye’ye gelen Cirque de Soleil. Öğrendiğime göre birçok şirket de bayilerini Avrupa yerine artık buraya getirmeye başlamış. Las Vegas’ın tercih edilmesinde en büyük motivasyon tahmin edeceğiniz gibi kumar. Bu anlamda Las Vegas bir bağımlılıklar şehri. Daha havaalanına indiğiniz anda karşınıza oyun makinaları çıkıyor. 1 milyon dolarlık kumar oynamayı taahhüt ediyorsanız Vegas’ta kralsınız. Oteller size 7 yıldızlı konfor sunan rezidanslar açıyor. Rezidansların duvarları istediğiniz ressamın tabloları asılırken, kahveniz Viyana’dan makaronlarınız Paris’ten geliyor. Gelip sizi bulunduğunuz ülkeden jetle dahi alıyorlar. Her şey kumar için! Bölgede bir yılda sadece kumardan sağlanan gelir 7 milyar dolar. Gösterilerden de 2 milyar doların üzerinde gelir elde edildiği tahmin ediliyor.

Hamdi Şişli’ye çıkıyor
Bu arada İskender Dilek’in İstanbul’da da otel açacağını öğrendim. Şişli’de uygun yeri bulunca düğmeye basan Dilek, oteli Şişli Camii’nin tam karşısında açıyor. Bu bölgedeki üç eski binayı 40 milyon dolara satın almış, binaları yıkıp ultra lüks bir otel inşaatına başlamış. İşletmesini Sheraton Çeşme gibi yine kendisinin yapacağı 5 yıldızlı otelin isim hakkı için ünlü bir otelcilik zinciriyle anlaşmış. Oteli önümüzdeki yılın ortalarında hizmete sokacağını söyleyen Dilek, en çok istenen yemekler için mini bir araştırma yaptırmış. Yabancıların Türk mutfağına ait yemekleri istediğini gören Dilek, hiç tereddüt etmeden Hamdi’nin kapısını çalmış. Restoran Eminönü’den sonra artık Şişli’de karşımıza çıkacak.

500 dolara Kanyon turu
Vegas’a gitmişken ‘Büyük Kanyon’a uğramadan geri dönmedik tabii ki. Önce 10 kişilik uçak, ardından helikopter, sonrasında raftingle Kanyon’a varabildik. 450 kilometre uzunluğundaki Kanyon, Colorado Nehri tarafindan tam 6 milyon yılda oluşturulmuş. John Wayne’nin hafızalarımızda bıraktığı anıları yıllar sonra yerinde anlamlandırmak, Hürriyet gazetesi yazarı Figen Batur’un deyimiyle bizleri çocukluğumuza götürdü.