Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

 

Turizm alanında yurdumuzun çeşitli bölgelerinde aktiviteler düzenleniyor. Çoğu turizm beldelerinde yapılan sportif faaliyetler de ekonomiye canlılık kazandırıyor. Örneğin yelken ve yat yarışlarında dünyanın en iyi parkurlardan olan Çeşme’de, yelkenciler artık marka olan büyük bir etkinlikte her yıl bir araya gelebiliyorlar. Tüm ekonomik koşullara rağmen bu yıl daha çok paydaş ve destekçi ile üçüncüsü yapılan Arkas Aegean Link Regatta’dan söz ediyorum. Yelken yarışına katılan 56 tekne Çeşme koylarında görsel bir şölen oluştururken, hem 500 bin kişiye doyumsuz bir seyir yaşattı hem de Çeşme ekonomisine ekstra canlılık getirdi.

Haberin Devamı

Yelkenini kap eylülde gel

Geçtiğimiz hafta İzmir Çeşme’deydim. Arkas Aegean Link Regatta’nın üçüncüsü Ege’nin güzel beldesi Çeşme’de tamamlandı. Yarış her yıl biraz daha büyüyor. Arkas ailesinin spora ve sanata verdiği destek hemen herkesçe biliniyor ve bu, bölge için iyi bir avantaj.

56 tekne yarıştı

Çeşme’nin böyle bir yarışa ev sahipliği yapması turizm potansiyelini de düşünecek olursak oldukça avantajlı. Yarışla ilgili düşüncelerini aktaran Arkas Aegean Link Regatta için de Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, “Bu yıl 56 tekne var ve çok kalabalık bir grup olması etkileyici. Bunun daha da çoğalması tabii ki hedefimiz ve önümüzdeki yıl yarışı eylül ayına alarak 100’e ulaşmak istiyoruz. Katılımcıların daha da artmasıyla yalnızca Türkiye’de değil, dünyada cazibe yaratacak bir organizasyon oluşturmayı hayal ediyorum” dedi.

İzmirlilerin olsun

Arkas Aegean Link Regatta’nın sürdürülebilir bir yarış olması hedefleniyor. Hatta Bernard Arkas, bu yarışmanın bir şirketin yarışı değil beldenin, şehrin yarışı olmasını arzu ettiğini söyledi ve şöyle devam etti: “Bunun, İzmirlilerin yarışı olması lazım, Çeşme’nin yarışı olması lazım ve buralarla özdeşleşmesi gerekiyor. Böylelikle yönetimler değişse de bu sahiplenme devam edebilir. Ben olayın iki tarafındayım. Şirket olarak bana da başka projelerle ilgili dosyalar geliyor, destek isteniyor ama ben, bir şeyin yapılıp kişilerin onun parçası olmaya davet edilmesi gerektiğinden yanayım. Dolayısı ile böyle de oluyor. Geçen yıldan bugüne Türkiye’deki ekonomik seyre rağmen yarışın üçüncüsünün yapılıyor olması ve sponsorlarımızın desteği bizi mutlu ediyor. EAYK; Çeşme Marina, Çeşme Belediyesi ve TYF iş birliği içinde bir güç oluşturmuştuk. THY’nin ana sponsorluğuyla gücümüze güç kattık. UBS de geçen yıldan beri yarışı destekliyor.”

Haberin Devamı

Yelkenini kap eylülde gel

Çeşme ekonomisine destek

Bu sene yarışlara ilk defa bir Rus ekibi de geldi. Rusların olması diğer ülkeleri çekme anlamında da teşvik edici bir özellik taşıyor. Bernard Arkas, Rusları ve bazı ülkeleri tanıtımlarla bu yarışa çekmek istediklerini ve irtibatlarının sürdüğünü belirtti. Arkas Aegean Link Regatta Çeşme ekonomisine böylelikle daha önemli katkılar sağlayacak. Bu konuya da değinen Arkas, şunları söyledi: “Yarışçılar ve onların aileleri geliyor ama yabancı misafirlerimiz de var. Dolayısıyla bu yarış Çeşme’nin tanıtımına fayda sağlıyor.”

Dört gün sürüyor

Bu sene 56 tekne ve 500’ün üzerinde yarışçı Çeşme’deydi. Dört gün boyunca gerçekleştirilen yarışlarda şampiyon Arkas-M.A.T. Sailing Team oldu. Ekip ruhunu iyi yansıttıklarını düşünüyorum. Tabii takımların bu kadar mücadelenin ardından eğlenmesi ve rahatlaması da gerekli. Son gün yapılan yarışın ardından yarışçılar Before Sunset Beach Club’da, hem yorgunluklarını attılar hem de düzenlenen ödül töreninde kupalarını kaldırdılar.

Haberin Devamı

Yelkenini kap eylülde gel

Sıra Körfez’de

Çeşme’deki işletmelerin de sahiplenerek katkı sundukları yarışın şimdiden yeni destekçileri de hazır. Bakalım önümüzdeki yıl yapılacak etkinlik ne gibi gelişmelere sahne olacak...

Bu arada sırada Körfez’i şenlendiren İzmir Arkas Körfez yarışı var. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Yelken Federasyonu, Çeşme Marina Ege Açıkdeniz Yat Kulübü, Konak Pier ve Hilltown’un destekleri ile düzenlenen İzmir Arkas Körfez Yarışı, geçen yıl ise kendi rekorunu geçerek 50 tekneye ulaşmıştı. Yarışın bu yıl ise 50’nin üzerinde tekneyi ağırlaması bekleniyor.

Yelkenini kap eylülde gel

Balayı adasından davet var

Unesco Dünya Miras Listesi’nde yer alan Hint Okyanusu’nun egzotik adası, namı diğer balayı adası Mauritius, bu hafta Çırağan’da bir davetle Türk kamuoyuna tanıtıldı. Mauritius Turizm Bakanı Anıl Gayan, gecede, dünya turizminin gözdesi haline gelen Mauritius Adası’nı tanıtmak ve turizm alanında işbirliğini artırmak amacıyla Türkiye’ye geldiğini söyledi.

Yelkenini kap eylülde gel

Adanın berrak, turkuaz rengi suları, bembeyaz kumları, yemyeşil dağları ve tropikal iklimiyle dünyanın en iyi balayı adası seçildiğini belirten Anıl Gayan şöyle konuştu:

“Farklı kültürlerin bir arada yaşadığı ada ülkesi olarak çok kültürlü yapısıyla benzerlik taşıdığına inandığımız Türkiye’de kendimizi tanıtmak istiyoruz. Mauritius Adası’nda hemen her zevke uygun aktivitelerimiz var. Yeni bir dünya tanımak ve egzotik bir coğrafyada tatil yapmak isteyen Türkleri Mauritius’a bekliyoruz. Türkiye’den Türk Hava Yolları direk uçuşuyla 8-9 saatlik bir uçuşla Mauritius’a gelmek mümkün. Bu konuyla ilgili Türk Hava Yolları ile yaptığımız işbirliğini artıracağız.”

Yelkenini kap eylülde gel

Gülay Kamaz, Monik İpekel, Reyhan İpekel, Demet-Tuna Ozener, Renee Saban, Ece Kıral, Zehra-Barış Öney, Sedefhan Oğuz, Saffet Emre Tonguç gibi isimlerin katıldığı geceye turizmcilerin ilgisi de dikkat çekiciydi. Çok yakında “Balayında Mauritius’taydık şekerim” cümlesini sık sık duymaya başlayabiliriz.