Şükrü Andaç

Şükrü Andaç

sukru.andac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye’de maç yayını işinde kesinlikle iddialı bir oyuncu olmak istediklerini belirten Terzioğlu, “Bizimle işbirliği yapılması en doğru çözüm olur. Digiturk’le işbirliğine açığız” dedi

Futbola verdiği destekle öne çıkan Turkcell’in Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Euro 2016’da Hırvatistan maçı sonrası gazetecilerle bir araya geldi.

Futbol endüstrisi ve yeni nesil teknolojilerinin iletişim sektörüne yarattığı katma değerden bahseden Terzioğlu yerel anlık mesajlaşma uygulaması BiP’ten bir örnek verdi: “BiP’de ilave medya uygulamalarımız var. Bunlardan biri de Sergen Yalçın’ın yaptığı futbol sohbetleri. Ne zaman Sergen bir video gönderiyor, bizim data tüketimimiz 5’e katlıyor.”

Haberin Devamı

Maç yayın ihalesi  için cep’ten teklif

Futbola dev destek

Futbolun Türkiye için çok önemli olduğunu anlatan Terzioğlu, “Futbola 400 milyon lira yatırım yaptık, 2002’den beri Milli Takım’ın sponsoruyuz, Anadolu kulüplerine 100 milyon TL destek verdik. ‘Formaya Ruhunu Ver’ videomuzu 2 günde 6 milyon tekil kullanıcı seyretti” diye konuştu.

Digiturk’e kapısı açık

Peki Turkcell ihalede Digiturk’le işbirliğine gider mi? Terzioğlu şu yanıtı verdi: “Digiturk özellikle uydu kanalını kullanarak şifreli yayın yapan bir kuruluş. Küçük ekrana bu yayını ulaştırma imkânı yok. İnsanlar her ortamda bu içeriğe ulaşabilmeli. Bizimle işbirliği en doğru çözüm olur. Digiturk’le bu süreç içinde işbirliğine açık olduğumuzu söylemek isterim. Biz bu içeriği müşterilerimize ulaştırmak istiyoruz. IP TV platformunu kullanarak evlere de ulaştırmak istiyoruz. İşbirliği yapabiliriz, ihaleye direkt girebiliriz. İhalenin belirli bir kısmına iştirak edebiliriz. Müşterimizin istediği ne varsa yapmak zorundayız.”

İhaleye hazırlanıyor

Turkcell’in futbol içeriğini müşteriye ulaştırma adına yayın ihalesine girmek istediğini vurgulayan Terzioğlu, “Şu an Türkiye’de futbol içeriğini küçük ekranlarda halka ulaştırma şansına sahip en yetenekli firma Turkcell” dedi.

Maç yayın ihalesi  için cep’ten teklif
TurkcellBANK iyi günler diler

Turkcell abonelerinin teknoloji ürünlerine daha rahat ulaşmasını sağlamak için 4 ay önce faaliyete geçen Turkcell Finansman, aradan geçen kısa süreye rağmen sektörün ikinci büyük firması oldu. Kaan Terzioğlu, “Turkcell Finansman A.Ş.’nin 575 milyon liralık ödenmiş sermayesi var. 3 binin üzerindeki Turkcell Mağazası’nda hizmet sunuyoruz. Bugüne kadar Turkcell Finansman üzerinden kullanılan kredi adedi de 727 bini geçmiş durumda. Tutar ise 865 milyon lira oldu. Önümüzdeki dönemde internete bağlanan her cihazın satışına aracılık etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

36 taksitli kredili fatura

Terzioğlu, Turkcell Finansman’dan kullanılacak kredinin 36 aya kadar taksitlendirilebileceğini de ifade ederek, şöyle devam etti: “Müşterilerimiz kredilerini Turkcell faturaları üzerinden ödeme kolaylığına sahip. Esnek ödeme altyapısı sayesinde dilerlerse kredilerine ara ödeme yapabilir veya kredilerini tamamıyla kapatabilirler. Her iki durumda da faiz indiriminden faydalanırlar.”

4.5G ile kotalar uçtu gitti

Türkiye’nin 4.5G’yi kullanmaya başladığı 2 aylık sürede 4.5G datasının toplam dataya oranının yüzde 22’ye ulaştığı anlatan Terzioğlu, “4.5G ile data trafiğindeki artış yüzde 26. Turkcell’in 4.5G’li abone sayısı 13 milyona, aktif 4.5G kullanıcı sayısı 4.5 milyon kişiye ulaştı. 4.5G’de Turkcell servisleri itici güç oldu. Akıllı telefon kullanıcılarında yüzde 5 olan Turkcell TV+ kullanım penetrasyonu 4.5G kullanıcılarında yüzde 11. Fizy kullanım oranları akıllı telefon kullanıcılarında yüzde 10 iken 4.5G’li abonelerde yüzde 19’a, BIP’in yüzde 12 payı 4.5G kullanan abonelerde yüzde 20’ye ve Akıllı Depo’da ise yüzde 10’den 22’ye yükseldi” dedi.