Süleyman Ateş

Süleyman Ateş

suleyman.ates@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kadir Gecesi’nin, ramazanın hangi gecesi olduğu hakkında bir kesinlik olmamakla beraber İslam’ın ta ilk çağlarından beri ramazanın yirmi yedinci gecesi, Kadir Gecesi olarak kutlanmaktadır.
Herhalde yüce Allah, yüzlerce milyon kulunun güzel zannını boşa çıkarmaz. Çünkü O, “Ben kulumun, benim hakkımdaki zannı üzereyim; kulum beni nasıl sanırsa ben öyleyim,” (Buhârî, Tevhîd: 15, 35) buyurmuştur. Kullar, hep birlikte 27’nci geceyi, Kadir Gecesi bildiklerine göre artık o gece Kadir Gecesi’dir. Kadir Gecesi’nin İslam’daki önemi, dünyanın en büyük inkılabını yapan, cihanı saran cehalet karanlıklarını yırtıp dünyayı aydınlatan Kuran’ın o gece inmeğe başlamasındandır.

Kardeşliğimiz bozulmasın
Şimdi yılda ancak bir defa gelen bu mübarek gecede evlerimizde, toplandığımız mabetlerimizde bütün içtenliğimizle Allah’a yalvarıp hatalarımızın affı, kardeşliğimizin bozulmaması, ülkemizin birlik ve bütünlüğünün korunması için dua etmeliyiz. Maalesef iç ve dış düşmanlar ülkemizi bölmek, parçalamak ve bizleri birbirimize düşürmek için her türlü planı uygulatıyorlar. 35 yıldır terör bir türlü bitmiyor. Her gün terütaze delikanlılarımız şehit ediliyor. Her gün al bayraklara sarılı şehitler milletin yüreğini dağlıyor. Niçin, ne uğruna?
Bu memlekette ayrım mı var? Üniversitelerimiz, okullarımız her vatandaşa ardına kadar açık. Çalışan herkes hak ettiği mevkilere gelebiliyor. Kürt-Türk ayrımı yok, kökeni ne olursa olsun, okuyan, çaba harcayan insanlar vali de oluyor, kaymakam da, milletvekili de, hatta cumhurbaşkanı da. İsteyen herkes istediği yerde yaşayabiliyor ve istediği işi kurabiliyor. Hâlâ nedir bu vurmalar, kırmalar! Hâlâ nedir bu terör! Bin yıldan fazla bir zamandır kardeşçe yaşadık, kentlerimizi, mahallelerimizi paylaştık. Omuz omuza cephelerde savaştık, Çanakkale’de birlikte düşmana göğüs gerip şehit olduk, destan yazdık. Birbirimizden kız alıp verdik.

İçimizdeki kini, nefreti atalım
Niçin ayrılalım, Avrupa ülkeleri tek devlet olma yolunda ilerlerken Müslümanlar niçin parçalansınlar? Bu ayrışmalar ne Kürtlerin işine yarar, ne Türklerin? Sadece asırlardan beri bu ülkeyi parçalamaya çalışan düşmanların işine yarar. Öyle ise düşmanı üstümüze güldürmeyelim. Kalkınma ve refah için harcanması gereken paraları terör için harcamayalım. Gelin içimizdeki kini nefreti atıp dostluğumuzu, kardeşliğimizi devam ettirelim ve Allah’tan bizi sımsıkı birleştirip kardeş yapmasını, ülkemizi bölmek isteyenlere fırsat vermemesini dileyelim.
Ve “Allah’ım, sen affedicisin, affı seversin, bizi affeyle!” diye dua edelim! Ola ki Rabbimiz bize acır, dualarımızı kabul eder, terör bulutları kalkar, gönüller birleşir, bütünleşir, ülkeye barış ve huzur gelir.
Her gördüğünüz Hızır, her geceniz Kadir; geceniz mübarek, feyziniz bol olsun; Allah bu gece hürmetine ülkemize ve tüm dünyaya barış getirsin!

Haberin Devamı

SORULARINIZI BEKLİYORUM: suleyman.ates@milliyet.com.tr