Süreyya Üzmez

Süreyya Üzmez

s_uzmez@yahoo.com twitter.com/sureyyauzmez

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

CENNET KÖŞELERDEKİ TURİZM İŞLETMELERİ
Japonya’da genç yaşta büyük başarılara imza atmış dostum Demir Sadıkoğlu ve eşi, yılbaşı kutlaması için Ankara’daydı. 1 Ocak akşamı, balıklarımızı özlediğini söyleyerek ziyaretime geldi. “Ertesi sabah çok huzur bulduğum Sapanca’ya gideceğim” deyince, NG Sapanca Oteli’nde konaklayacaklarını tahmin ettim. İnanın çok mutlu oldum, dünyanın bir ucundan gel ve Sapanca’ya dinlenmeye git, ne harika ülkemiz var bizim! Dört mevsiminin de ayrı güzellikleri bulunuyor.
Üç hafta önce NG Sapanca’ya eşim Mahmure’nin doğum gününü kutlamak için gitmiştik. Sektörden olduğum için resepsiyonda doluluk oranını sordum. Aralık ayının ortasında böyle bir başarıdan mutlu oldum. Çehrem değişti. “Tek bir odamız bile yok, yüzde yüz doluyuz” dediklerinde, hayatta hiçbir şeyin tesadüf olmadığını
bir kez daha anladım.

DOĞA VE LEZZET
CENNET KÖŞELERDEKİ TURİZM İŞLETMELERİ
Çok eskiden ulaştırma bölüğünün konuşlandığı NG Sapanca Oteli’nde kendinizi paraşütle uçaktan doğanın ortasına bırakılmış gibi hissediyorsunuz. Ortamın doğallığı o kadar güzel korunmuş ki anlatamam! Hele ormanın içinde kuş sesleriyle yürümek, bir yıllık yorgunluğunuzu alır.
Sıcak havuzlarda doğayı seyrederek yüzmenin keyfini çıkarıp, SPA’daki aktivitelere devam ettikten sonra seçmekte zorlanacağınız birbirinden güzel yemekler... Mutfak Şefi Erdal Karademir ve yardımcısı Ramazan Bostancı malzeme temininde çok seçici, lezzetli yemekler yaratmakta gerçekten sanatçı gibi çalışıyorlar. Servis Şefi Hakan Yılmaz ise uzun yıllardır tanıdığım müstesna bir yetenek.
Gülsüm-Nafi Güral çiftinin, inşaat zamanlarından bu yana nasıl titizlikle bu eseri meydana getirdiklerinin en büyük tanığıyım. TRT HD’de yaptığım ‘Balık Ankara’da Yenir’ programının bir tanesini, alabalığın çok olduğu Sapanca bölgesinde gerçekleştirirken, Türkiye ekonomisine büyük katkısı olan Kütahya Porselen’in sahibi Nafi Güral ile de turizm üzerine sohbet etmiştik.

Sinop’taki huzur
Denizin içinde, dalgaların kayalara vuran seslerini dinleyerek dinlenmek, odanızın penceresinden baktığınızda balıkçı tekneleri, ağlardan kaçan balıkları yakalayan martıların sesleriyle iç içe birkaç gün geçirmek istiyorsanız Sinop’ta çok uygun yerler var. Vira Otel de bunlardan bir tanesi. Sahibi Ahmet Çobanoğlu, evinde misafir ağırlar gibi ilgileniyor konuklarla. Şehre çok yakın, çevre dostu bir yer burası.
Turizmin artık sadece Ege ve Akdeniz ile kalmaması, çok umut
verici bir gelişme...

CENNET KÖŞELERDEKİ TURİZM İŞLETMELERİ