Süreyya Üzmez

Süreyya Üzmez

s_uzmez@yahoo.com twitter.com/sureyyauzmez

Tüm Yazıları

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkan-larından unutulmaz isim Burhan Özfatura, yaptığı güzel çalışmalarıyla ses getiren bir kişiliktir. Görevinin son günlerinde İzmir’deki ofisinde bana dert yanmıştı: “Süreyya Bey, kendi iktidar dönemimde Turizm Bakanlığı’ndaki bürokratları aşabilseydim, İzmir’e çok daha güzel hizmetlerde bulunabilirdim!”

TURİZMDE ÇITA YÜKSELİYOR

Yeni Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bakanlıktaki kısır döngüyü kısa zamanda kırıp ve turizmde yeni bir sayfa açıp, umut veren yaklaşımlarıyla hepimizin yüreğine su serpti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önemli bakanlıklara seçtiği yetenekli ve işin uzmanı insanlar, hepimizi mutlu ediyor.

Haberin Devamı

Maaş vakfa...

Başarılarını yakından takip ettiğim Ersoy, yaptığı güzel işleri reklam aracı gibi kullanmayı ve medya önünde olmayı pek sevmez. İşletmelerin tüm sorunlarıyla bire bir ilgilenen Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kapısı herkese açık. Aldığı maaşı Mehmetçik Vakfı’na bağışlıyor. Yüreğinde sadece ülke sevgisi ve turizm aşkı var.

Gelir artacak

Türkiye’deki fiyatlarını yabancı turistlerin nezdinde düşük olduğunu ve çıtanın yükselmesi gerektiğini söyleyen Ersoy, bu denli ürün yelpazesine sahip cennet ülkemizinturizmde hak ettiği yere geleceğine olan inancını bir kez daha yineledi.

Turist sayısında büyük artış olduğunu söyleyen Ersoy’daki turizm aşkı, Alman Lisesi’nde öğrenciyken başlamış. Geçtiğimiz haftalarda Kapadokya’da incelemelerde bulunan Ersoy, Türkiye’nin her bölgesine el atmış durumda... 13 Kasım günü Ankara’daki Japon Festivali’nde yaptığı konuşmada, Japon turistlerin yüzde 90 oranında arttığını da müjdeleyen Ersoy, Maxx Royal efsanesiyle turizm dünyasında yepyeni bir anlayışın mimarı oldu.

Yepyeni projeler

TURİZMDE ÇITA YÜKSELİYOR

Bakan Ersoy’un tarihi değerlerimize sahip çıkmak adına gerçekleştirdiği projeler sonucu, artık Türkiye’deki tüm kazı çalışmaları sadece Türk arkeologlar tarafından yapılacak. Ayrıca kazı süreleri 1-2 ay değil, yılın 12 ayı geçerli olacak.

Uluslararası yatırımcılar için bakanlıkta özel daire başkanlığı kuran Ersoy, yabancı yatırımcı sayısının artacağına inanıyor. Çalıştığı kurumlarda büyük başarılar sağlayan TUI’nin Türkiye Temsilcisi Av. Kaan Şahinalp’le, geçtiğimiz hafta ziyaret ettiğimiz bakanlığı çok değişmiş gördüm. TUI’nin 12 yıldır bekleyen sorunlarının kısa zamanda çözüldüğünü söyleyen Şahinalp, turizmcilerin önünün açılmasından ötürü çok mutlu.

Haberin Devamı

Türkiye’de güzel şeyler de oluyor. Yağmurlu havalarda hep yerdeki çamura bakarak yüreğimizi karartmayalım. Arkasından mutlaka bulutlar dağılıp, güneş gelecektir.

KEREVİZLİ YEŞİL ELMALI LEVREK

TURİZMDE ÇITA YÜKSELİYOR

Malzemeler: 500 gr levrek

- 1 adet kereviz
- 1 adet elma
- 1 adet limonun suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Yeterince karabiber ve tuz

Yapılışı: Kereviz ve elmayı rendeleyin, hardal, mayonez, zeytinyağı ve limon suyunu da ekleyip, iyice karıştırın. Tuz ve karabiber serpiştirdiğiniz levreği kalan zeytinyağında çevirerek pişirin, ardından kerevizli elmanın üzerine yerleştirin. Afiyet olsun.