Önce 11, daha sonra da 18 Ekim’de başlayacağı açıklanmıştı. Şimdi 1 Kasım deniyor. Okan Bayülgen’in Star TV’deki yeni programının adı ‘Dada Dandinista’.
Sanat akımlarına kafa tutan Dadaizmle, uykuya direnenlerin felsefesinden yola çıkan bir isim olsa gerek. Dekor olarak rengârenk bir lunapark düşünüldü. Program görsel anlamda son derece iddialı.
Reyhan Tüysüz dışında neredeyse tüm ekip değişti. Gidenler; yine küskün, kırgın gittiler. Saygıda kusur etmiyorlar ama hepsi çok dolu.
Dada Dandinista’da da format aynı: Bayülgen konuşacak, konuklar ve biz dinleyeceğiz; feyz alacağız mecburen.
Asıl enteresan olan ise Bayülgen’in yılbaşı ertesi bir müzik albümü çıkartacak olması. Şarkı sözü yazdı; beste ve vokal de yapıyor.
Müziği yetişkinler için olacakmış. Kimler albüm yapmıyor ki, Okan Bayülgen de yapsın. Bakalım 4 milyona yakın Twitter takipçisinden kaçı para verip CD’sini alacak.
Birkaç sene önce Disko Kralı’nda; Nihal Yalçın’ın canlandırdığı ‘Nahide Ekengil’ tiplemesine bir albüm yapmak istemişti Bayülgen. Hatta o zaman kendi albümünü çıkartmak için kendisinden destur bekleyen program orkestrası Zaga Band’le arası açılmıştı bu nedenle.
O günlerde de Zaga Band’e; “Sizin albümü çıkartırım ama solistiniz ben olursam” demekteydi. Yani albüm sevdası yeni değil.
Okan Bayülgen’in makinası; 20 yılı aşkın süredir çalışıyor. Albümünün nasıl bir şey olacağını az çok tahmin ediyorum. Umutlu değilim ancak ‘Dada Dandinista’ ile benim gibi düşünenleri şaşırtmasını hatta utandırmasını can-ı gönülden diliyorum.

Haberin Devamı

NEJAT İŞLER NE YAPIYOR

Nejat İşler’in neler yaptığını herkes bu kadar merak ediyor mu bilmem ama magazin basınının kendisine ilgisi muazzam. Bir gün ‘yeni sevgilisi’ ile yakalıyorlar; diğer bir gün ‘alkol, sigara kullanmaya devam ediyor’ diye bas bas bağırıyorlar.
Gümüşlük’te yaşayan; aktif çalışma hayatının içinde olmayan; septik şok gibi ciddi bir sağlık sorunu yaşayıp hayata dönen; el parmaklarından bazılarının uçları kesilen Nejat İşler, aslında bir uyum sağlama sürecinde.
Bunca yıllık alışkanlıklarından kurtulmak için çaba gösteriyor. Akciğerlerindeki hasar nedeniyle sigarayı tamamen bırakması şart. Eninde sonunda bunu başaracağına inanıyorum. Söylenildiği gibi Nejat İşler kilo almadı.
Yüzü ve vücudundaki şişlikler, gördüğü ağır kortizon tedavisinden kaynaklanıyor. Eski görüntüsüne dönmesi için zaman lazım.
En çok kendisini yolda gören insanların “Kendine acımıyorsan bize acı, seni seviyoruz, dikkat et!” diye fırça çekmelerinden rahatsız.
Bunu söyleyenler iyi niyetli bile olsalar, kendinizi Nejat’ın yerine koyup öyle düşünün...
Eskiden ‘Benim Adım Gültepe’nin anlatıcı seslendirmeleri için İstanbul’a gidip geliyordu. Dizi devam ederse seslendirme kayıtlarını da Gümüşlük’ten yapıp yollayacak. Keyfi de morali de iyi; daha da iyi olacak.

Haberin Devamı

YERYÜZÜNE GÖNÜL BORCU

Hiç kimse inanmamıştı... “Türkiye’de tutmaz” diyorlardı. “5 bin satarsa iyi” denilen dergi 50-60 binleri gördü. Memlekette gezi ve coğrafya dergisi kategorisi açan Türk markası Atlas’tan söz ediyorum.
Bunu prensiplerinden ve kaliteden ödün vermedikleri, okurlarını ciddiye aldıkları için başardılar.
O ekip; Özcan Yüksek önderliğinde bağımsız yeryüzü dergisi ‘Magma’yı çıkartmak için Atlas’tan ayrıldı. Bu ay başında ilk sayısı çıkan dergiyi birçok önemli doğa koruma derneği destekliyor.
Derginin bir sahibi yok.
Maliyetleri de ekipçe üstlendiler. Özgür ‘Magma’yı okumak, hatta abone olup desteklemek yeryüzüne gönül borcumuz.

Haberin Devamı