TV programı ‘Nedir, Ne Değildir’in üstesinden gelen Tanem Sivar, “Çok güzel bir proje oldu; Burcu Esmersoy’la birbirimizi tamamlıyormuşuz gibi hissediyoruz. En önemlisi onun tecrübesi ve sakinliği benim heyecanıma iyi geliyor” diyor

Tanem Sivar; tele-vizyonda gördüğümüzde kendisini; ‘evimizin kızı’ hissiyatı geçiriyor. Burcu Esmersoy’la ‘arkadaş’ oldukları mesajını ziyadesiyle veren bir programın; ‘Nedir, Ne Değildir’in; Star TV’de üstesinden gelen, ‘Umutsuz Ev Kadınları’nda gurbetçi ve çapkın bir kadını oynayan taze oyuncu Tanem’le, İstanbul üzerine konuştuk.
Röportajın tamamı; Touch İstanbul Dergisi’nin kasım sayısında...
Buyurun detaylara girelim; Tanem ne diyor...
ABD’de; San Diego’da; iletişim eğitimi aldım. O zamanlar, kendimi kamera önünde hayal etmemiştim.
Bir Bağdat Caddesi kızıyım. Sahilde paten kayarım, bisiklete binerim.
Bana göre İstanbul; bir Sezen Aksu şarkısıdır.
İstanbul’u çok seviyorum ama ikinci şehir diyecek olursanız; ben de New York derim.
Ben kısa vadeli değil uzun vadeli düşünmeyi ve planlamayı seven biri olarak ufak ufak ama emin adımlarla ilerleme taraftarıyım.
Oyunculuğumu izlerken “Nasıl daha iyi yapabilirim” diye düşünüyorum. Çünkü ben oyunculuğu sette öğrendim ve daha öğrenecek çok şey olduğunu bilerek kendime karşı acımasız olmamaya çalışıyorum.
Eskiden büyük ve kalabalık yerleri severdim; simdi tahammül edemiyorum. Üniversite sonrası yıllarda Cihangir insanıydım ama son yıllarda yaşadığım yer Nişantaşı’ndan pek çıkamıyorum.
Burcu Esmersoy’la dostluğumuzu ve samimiyetimizi ekrana ve seyirciye geçirebiliyorsak ne mutlu bize. Çünkü yola çıkış amacımız buydu. Birlikte eğleniyoruz, aynı sektördeyiz ve benzer çevrelerdeniz. Bu nedenle kendimizin de izlemekten zevk alacağı bir işin içinde olmak istedik ve proje bize gelince ikimiz de hiç düşünmeden kabul ettik. Burcu’yla çok benziyoruz ama aslında çok farklıyız. Sunuşumuz da farklı bu nedenle... Çok güzel bir proje oldu; birbirimizi tamamlıyormuşuz gibi hissediyoruz. Birbirimize çok güveniyoruz ve en önemlisi onun tecrübesi ve sakinliği benim heyecanıma iyi geliyor...

Haberin Devamı

DÜNYA ASFALT

10 Kasım’da; Ata’yı anmak için bir vesile daha istiyorsanız önerim var. ‘Asfalt Dünya’ adlı grubun ikinci albümünün çıkışı sayesinde bir konser var Salon İKSV’de... Yeni albümün adı ‘Büyük Yollar’...
2007 yılında ilk albümleri ‘Ormanlar Kralı’ çıktığında, tabir-i caizse sarsılmıştım. Bu arada; grup elemanları, işinde gücünde çocuklar. Ama, müzik onlar için hobi değil; doğrusu da o ya zaten... Müzik içinizdedir.
İşini iyi yapan müzisyenlerin, aydınlık insanların ürettiği bir iş...
‘Dunganga’, ‘Kafamız İyi’, ‘Balık’, ‘Tanımadan Önce’; aslında boş bir şarkı yok.
Sizden önce dinledim, şanslıyım...

Haberin Devamı

‘YALAN DÜNYA’NIN EYLEM’i...

Gonca Vuslateri; ‘Yalan Dünya’ ekibine katıldı biliyorsunuz. ‘İbret-i Ailem’deki Yıldız karakteriyle zaten parlamıştı. Gülse Birsel, derhal fark etti.
Derdi, oyunculuktur Gonca’nın. Ama öte yandan; müzikten de anlar... Şaka değil hem de iyi anlar... Anladığı için haddine düşen bir iş yapıyor. Asmalımescit’te, Gönül Sokak’ta, Narpera’da, 15’te bir, perşembe günleri DJ’lik mesaisi var.
Her gecesini de ‘biri’ne ithaf ediyor. Patti Smith, Jim Morrison; içinden geldiği gibi... Gonca Vuslateri’nin; yani ‘Orçun’un sevgilisi gotik ‘Eylem’in; gerçek hayatta seçtiği şarkılarla ilgileniyorsanız bir perşembe gecesi bekleriz. Orçun demişken; yeri geldiği için ‘Büyük Ev Ablukada’ya da bir selam verelim, Bartu Küçükçağlayan aracılığıyla... Arama motoruna yazın, dinleyin merak ederseniz.
Lafı da şuraya bağlayalım; gazeteciden, tiyatrocudan; hatta bakkaldan, manavdan şarkıcı olur; DJ de olur. Yeter ki işini iyi yapsın. Gonca’yı dinlemeniz lazım.

Haberin Devamı