Tülin Şahin

Tülin Şahin

mektup@tulinsahin.com

Tüm Yazıları

Dağınık topuz
Sam McKnight “Dağınık topuzda uyguladığımız bu stille, saçlardaki bağları gevşetiyoruz” diyor. Tasarımcı “Saç modellerinde hem yetişkin hem de çocuksu bir stil yarattıklarını söylüyor. “2010 İlkba- har/Yaz sezonunda, kıyafetlerin bitirilmemiş havası vardı” diyen McKnight bu nedenle saçların da aynı şekilde görünmesini istediğini anlatıyor.

Nasıl yapılır?
1.Yumuşak bir baz elde etmek, kıvırcıklığı kontrol etmek için şampuanın yanı sıra saç kremi de işe yarar.
2.Havlu ile kurulanmış olan saça, bir golf topundan daha fazla olmayacak şekilde saç köpüğü sürün.
3.Yuvarlak kıllı bir saç fırçası kullanarak saçı düzgünleştirecek şekilde fön makinesiyle kurutun.
4.Saçı iki kısma ayırın. Ön kısım kulağın arkasından tepeye ve oradan da doğrudan diğer kulağınızın arkasına uzanan saçınızı tokayla tutturun. Geri kalan saçı arkada tepede bir at kuyruğu olarak bir saç lastiğiyle toplayın.
5.Nazik bir şekilde ön kısmı köklerinden hacim yaratacak ve şekil verecek biçimde geri tarayarak kabartın ve sonradan geriye fırçalayın ve bu esnada kısa olan katların yüzünüzün çevresine düşmesine müsaade edin. Daha sonra saçı at kuyruğunun bazı çevresinde toplayın ve tokalarla tutturun.
6.At kuyruğunu bölümlere ayırın ve her birini kökten geriye doğru tarayarak kabartın ve hafifçe spreyleyin. Yumuşak kıllı bir fırçayla hafif bir şekilde at kuyruğunun yüzeyini fırçalayın ve düzeltin. Bir miktar saç spreyi püskürtün.
7.At kuyruğunun ucunu alttan halka şeklinde döndürün ve ucunu tam at kuyruğunun bazının altında güçlü saç tokalarıyla tutturun. Ve daha sonra baş parmağınızı ve işaret parmağınızı kullanarak saç halkasını tutun ve nazik bir şekilde başın ön kısmına doğru çekin ve bu şekilde öne çekili iken güçlü tokalar kullanmak suretiyle tutturun ve saç halkasını saçın üst kısmına yerleştirin.
8.Saçı natürel bir şekilde yumuşak bir topuz haline gelecek şekilde bırakın.

Haberin Devamı

ÜNLÜ SAÇ TASARIMCISINDAN EN YENİ MODELLER

ENDAMLI SİLUET
Sam McKnight bu sezon bohem karşıtı ve özen gösterilmiş saç modellerine dönüş olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Nasıl yapılır?
1.Başlangıç olarak saçın köklerine sprey uygulayıp kurutun. Bu sizin maksimum hacme sahip olmanızı sağlar.
2.Saç bir kere kuruduktan sonra, saçın tepesinden saç çizgisine doğru paralel şekilde saçı yandan ayırın.
3.Geri kalan saçı yukarı doğru at kuyruğu şeklinde toplayın ve saçın tepesinde tutturun. Bunu takiben, at kuyruğunu bölümleri ayırın ve her seferinde bir kısmı alarak bazdan uçlara doğru geri tarayarak kabartın. Şekli korumak için hacim veren saç spreyini saça püskürtün.
4.Daha sonra saçın ön kısmını çözün. Yine saçı bölümlere ayırın ve her defasında bir bölümünde çalışarak bazdan uçlara doğru geri tarayarak kabartın. Şekli muhafaza etmek saç spreyi kullanın. Kırmızı “alevler”, kavuniçi ve sarı boyalı saç parçalarını ilave ederek tutturun.
5.Saça nihai şeklini vermek için gevşek bir halde kabartılmış olan ön kısmı, görünür birleşme yerlerini kapatacak şekilde renkli saç parçalarının üstünden geçirerek arkaya atın ve daha sonra saça güçlü bir saç spreyi sıkın.

Haberin Devamı

ÜNLÜ SAÇ TASARIMCISINDAN EN YENİ MODELLER
ÖRGÜ GEÇİDİ
Örgü saç modelinin en avantajlı şekli bir uygulamayla iki farklı model elde etmek. Birincisi örgü stilidir ki bu gündüz kullanım için mükemmeldir. Daha sonra ise saçı açıp taradığınızda saçlarınız hacim kazanır ve sizi dışarıda bir geceye hazır hale getirecek mükemmel dalgalara sahip olursunuz.

Nasıl yapılır?
1.Düzgün ve düz bir parlaklık ve tutuş elde etmek için saç köpüğünü ıslak saç üzerinde köklerden uçlara doğru uygulayın.
2.Saçı bir at kuyruğu şeklinde toplayınız ve başınızın tepesinde tutturun.
3.Daha sonra at kuyruğunu sıkı ve düzgün bir şekilde örünüz ve uca gelmeden üç santim kadar önce bağlayın.
4.Örgünün ucunu serbest bırakacak şekilde örgüyü yukarıya döndürüp alttan geçiriniz ve yerine toka ile tutturun.
5.Uçlardan çok az saçı kesmek suretiyle küt bir görünüm verin
6.Bitirmek ve parlaklık katmak üzere saç spreyi sıkın.

İPUÇLARI
“Daha az çaba harcanmış görüntüsü yaratan minimal bir yaklaşım için, ıslak iken saça sadece köpük uygulayın, saçı ortadan ikiye ayırın ve parmaklarınızı kullanarak hafifçe fön makinesi ile kurutun.”


İPUÇLARI
Bu modelde yüz çevresinde daha yumuşak bir görünüm elde etlek için saçtan tutam ve perçemlerin çıkmasına müsaade edin.