Tunca Bengin

Tunca Bengin

tunca.bengin@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yıllar önce Bakırköy’e bağlı şirin bir belde iken güzel evleri, ünlü markaları (Coca Cola, Pereja, Kültür Koleji, Ömür Yoğurdu) ile tanınan Bahçelievler, büyük ve modern bir ilçe artık...
Son dönemde ise artan genç nüfusun ihtiyacına paralel olarak rekor düzeye ulaşan spor olanakları ve de bunlara spor dünyası unutulmazlarının adlarını koymasıyla gündemde.
Bu açıdan bakıldığında Bahçelievler, hem 2020 Olimpiyatları’nı kılpayı kaçıran İstanbul için model bir ilçe, hem de spor dünyasının değerlerine sahip çıkan “vefa” örneği...
Sözde kalmayalım, yapılanlara bakalım; 9,5 yılda 5 spor kompleksi, 17 spor salonu... Tamamı belediye öz kaynaklarıyla yaptırılmış. Komplekslerde, yüzme havuzları, basketbol, voleybol salonları, buz pateni, fitness, step, ne ararsanız mevcut. Okulların bahçesindeki spor salonları ise gün içinde öğrencilere, akşam ve hafta sonları vatandaşa açık. Uzman hocalar eşliğindeki hizmet de ücretsiz. Amatörce sürdürülen tüm spor branşları destekleniyor. Çocuklara yönelik sürdürülen ücretsiz yaz ve kış spor okullarının yanı sıra, malzeme yardımıyla da spor ve sporcu özendiriliyor.
Bu durumda spora ilginin artmaması, başarının gelmemesi mümkün mü? Değil elbette. Yatırımlarla birlikte o da patlamış, çeşitli dallarda yetişen sporcular ulusal ve uluslararası şampiyonalarda seslerini duyurmaya başlamış...
İlçedeki lisanslı sporcu sayısının 9,5 yılda 800’den 24 bine çıktığını söyleyen Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, “Hedefimiz 40 bin lisanslı sporcu” diyor.
Bunlar, sporda kalıcı başarının formülleri.Gelelim “vefa” öneklerine:
Önce spor kompleksleri; Hasan Doğan, Fevzi Şeker, Muhsin Yazıcıoğlu, Siyavuşpaşa..
Sonra spor salonları; Rıdvan Dilmen, Şenol Güneş, Ziya Doğan, Hakan Şükür, İbrahim Kutluay, Harun Erdenay.
Ve de park ve bahçeler; Namık Sevik, İslam Çupi, Kenan Onuk, Atilla Gökçe, Cem Atabeyoğlu, Nezih Alkış, Orhan Ayhan, Sami Özey, Turgay Şeren, Kazım Kanat, Doğan Koloğlu, Necmi Tanyolaç, Togay Bayatlı, Kahraman Bapçum...
Çoğunluğu spora hizmet etmiş ya da emeği geçmiş insanlar. Aralarında hayattayken değeri bilinenler de var. En anlamlısı da bu değil mi?

Haberin Devamı

21 yıl sonra gelen hastane
Bakırköy’den 1992 yılında ayrılarak İstanbul’un ilçesi olan Bahçelievler’in Devlet Hastanesi özlemi 21 yıl sonra nihayet bitiyor. 2012 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre; gece nüfusu 600 bin, gündüzleri ise bir milyonun üzerinde olan ilçede bugüne kadar devlet adına sağlık hizmeti veren Fizik, Tedavi Merkezi, semt poliklinikleri ve dispanser dışında yer yok. Buna karşılık 15 civarında özel hastane, çok sayıda özel poliklinik ve tıp merkezi var.
O nedenle de ilçe sakinlerinin gözü kulağı Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatında. Arsası belediye tarafından alınan ve Sağlık Bakanlığı’na devredilen hastanenin yapımına 2011 yılında başlanmıştı.309 yataklı olarak projelendirilen ve yıl sonunda açılması planlanan hastanede 10 ameliyathane, genel ve beyin cerrahi birimlerinin yanı sıra kardiyoloji, jinekoloji, nefroloji üniteleri olacak. Çocuk Acil ve Tüp Bebek Merkezi de bulunacak.