Yaman Törüner

Yaman Törüner

yaman.toruner@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Çin’de ilginç bir tedavi yöntemiyle tanıştım. Doktorum, aynı zamanda bir tıp doktoru olan Budist bir rahipti. Rahip doktor, tedavinin çoğunu kendi verdiği enerjiyle gerçekleştirdiği için, çok sınırlı sayıda hasta kabul edebiliyor. Bu tedavi yöntemi, Batı tıbbında olduğu gibi, bozulan organı tedavi etmek biçiminde yapılmıyor. Amaç, bozulan organın değil o bozukluğa sebep olan organ veya organların tedavi edilmesi biçiminde gerçekleştiriliyor. Örneğin, ben karaciğerimde bir sıkıntı nedeniyle kendisine başvurmuştum. Karaciğerdeki sıkıntının, aslında perikarttaki (kalp zarı) bir bozukluğa dayandığını söyledi ve onu tedavi etti.

Haberin Devamı

İğnesiz akupunktur

Tedavi yöntemi, aşağıdaki uygulamalara dayanıyor:

- İğnesiz akupunktur.

- Dil ve tırnak kontrolüyle bozuk organın saptanması ve tedavi aşamalarının belirlenmesi.

- Vücuttaki enerji yollarının açılması.

- İğne ve delmeye gerek kalmadan hacamat uygulanması.

- Enerji kullanılarak, iğnesiz biçimde bozuk organdaki kanın dışarı çıkarılması.

- Tedavinin cinsine göre çeşitli iksir veya iksirler çiğnetilmesi.

- Rahip doktorun içindeki enerjiyi size boşaltması ki bu esnada vücudunuz binlerce vat elektriğe tutulmuş gibi titriyor.

- Tedavi amaçlı çeşitli bitkisel ilaçların hazırlanması. (Zayıflama amacınız varsa, kullanılan bitkisel ilaçların birisi, yenilip posa haline gelen besinleri, kısa sürede vücudunuzdan boşaltıyor.)

- Oturarak yapılan bir nefes alma egzersizinin öğretilmesi. (Bu sayede, 15-30 dakika içinde, sanki 7 km yol yürümüş gibi terliyor ve enerji atıyorsunuz.)

Wang Liping

Wang Liping, 18. jenerasyon “Taoist Ejderha Kapısı” din dalının çok tanınmış bir rahibi. 800 yıldan beri biriktirilen bilgilerin, kısıtlı sayıdaki üçüncü kişilere aktarılması uygulamasını yapıyor. Taoizm, dünyanın en eski bilim dalı olarak biliniyor. Liping, 1949 doğumlu ve hayatının önemli bir bölümünü inzivada geçirmiş.

Wang Liping ve takipçileri rahip doktorların uyguladıkları tedavi metodunda, Lao Dağı’ndan toplanan ve tamamen doğal tahıllardan oluşan “iksir”, tercihen aç karına alınıyor ve hastanın kanında rahatlıkla dolaşabilmesi için, verilen enerjinin sonrasında, hasta dinlendiriliyor. Bir gün içinde hastanın teni canlanıyor; hastanın dili küçülüyor. Tedavinin ve bitkisel ilaçların etkisi, kişinin fiziksel ve ruhsal olarak rahatlamasını sağlamak amacını taşıyor. Bu esnada, hastanın Batı tıbbı tarafından önerilen tedavisine devam etmesi isteniyor.

Haberin Devamı

Bizde “alternatif tıp” olarak bilinen bu ve bu gibi yöntemlerin, artık bir biçimde ülkemizde çok gelişmiş ve gelişmekte olan Batı tıp biliminin içine monte edilmesi gerekiyor.