Zeynep Aktaş

Zeynep Aktaş

zeynep.aktas@gmail.com

Tüm Yazıları

Güngör Uras’ı kaybettik. Yılların birikimine rağmen hep öğrenci kalmayı başaran bilge adam hiçbir zaman bilgisini kendisine saklamadı. Paylaştıkça da büyüdü. “Bilmediğim borsa işlerini sizden öğreniyorum” derkenki mütevaziliği bilgeliğinin göstergesiydi benim için. Güngör Hoca, yazdıklarıyla beslenen ve paylaştıkça mutlu olan biriydi. Ona sorarsanız hep öğreniyordu. Her yazısı ayrı bir kapı aralarken sorularıyla dahi bilgi ve tecrübesini paylaşırdı. Verilerden oluşan tablolara “Ne güzel tablo” diyen tanıdığım tek insandı. Rakamların dilini iyi bilen ve yorumlayan hocamızı kaybetmekten dolayı derin üzüntü içindeyim.

Haberin Devamı

Sizi de çalıştırırdı

Bir gün, “Tatil ama aklıma takıldı...” diyerek bir verinin peşine düşmüş halde görebilirdiniz Güngör Hoca’yı. Çalışırdı ve sizi de çalıştırırdı. Ama hiç yüksünmezdiniz onun bilgiyi arayan enerjisinden. Ona göre tamamlanacak bilgiler hep vardı.

Hayatın içerisinde olan hocamız, bazen Kapalıçarşı’da, bazen bir esnaf lokantasında karşınıza çıkardı.

“Bugün gene merakımı çekti...” sözleri Güngör Uras’ın ekonomiyi tüm kesimlere aktarmasının arkasındaki gerçeklikti.

Güngör Hoca; Ayşe Teyze, Ali Rıza Amcaya ekonomiyi en sade biçimiyle anlatırken bile profesyonellerin lezzetle besleneceği bir sofra kurardı. En zor zamanlarda dahi farkındalığı artıracak ve besleyecek bakış açısıyla gelişmeleri yorumlayan Güngör Hoca, sadece ekonominin içerisinde değil, sanatla, gastronomi ile dünyanın her köşesine ilgisiyle, çok yönlü ve entelektüel bir insandı.

‘Esas soru... Nasıl oldu da...’

Kadirşinas Hocamızın, “Esas soru... Nasıl oldu da” diye başlayan cümlesi bize hep soru sordurmaya devam ettirecek. Ekonomi dünyası çok büyük bir değerini kaybetti. Bilim insanı Prof. Dr. Güngör Uras’a Allah’tan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun.