Yazın Estetik Ameliyat Olabilir miyim?

Estetik operasyon yaptırmak isteyen kişilerin birçoğu, yaz aylarında operasyonun gerçekleştirilmeyeceğini düşünüp kış aylarını beklerler. Hâlbuki bilinenin aksine yaz aylarında da bazı noktalara dikkat ederek birçok estetik operasyonlarının yapılması mümkün. Bilinenin aksine operasyon başarısı hangi mevsimde yapıldığına bağlı değildir. Yazın sık yaptığımız 3 estetik ameliyatta nelere dikkat etmeliyiz…

Silikon Protez ile Meme Estetiği
Yaz döneminde en sık yapılan estetik uygulamalardan biri de silikon meme protezleridir. Bu ameliyatlarda minimal bir kesi ile işlem tamamlandığı için yara iyileşmesi ve hastaların toparlanması hızlı olabilmektedir. Ameliyat olan hastalar 3 hafta sonra denize girebilirler ancak; 45 gün kadar ameliyat sonrası güneşlenmeden kaçınmak gerekir.

Yazın Meme Küçültme Ameliyatı
Büyük memeler kadınlarda çok önemli sağlık problemlerine neden olmaktadır. Bunlar arasında en önemlileri;
•Boyun, sırt ve omuz ağrıları,
•Memelerin karın üzerindeki temasından dolayı pişik ve kokudan dolayı düzenli bakım gerektirmesi,
•Fizik aktiviteleri kısıtlaması ve istenilen kıyafetlerin giyilememesi,
Sutyen askısının omuzda yarattığı şekil bozuklukları gibi problemlere yol açmasıdır.

Haberin Devamı

Meme küçültme ameliyatı olan hastalarımız bu ameliyatı tatile çıkmadan en az 1 ay önceden olmalı ve planlarını ona göre yapmalıdırlar.

Burun Estetiği…
Burun estetiği de yazın sık yapılan amelyatlardan burun estetiği olan hastalar, 2 ay güneş gözlüğü kullanmamalıdırlar. Diğer önemli bir nokta güneşten korunmadır. Burun estetiğinde güneşten korumaktaki amaç morluk olan bölgenin korunmasıdır. 1 ay solaryuma girilmemelidir. 1 ay bronzlaşmak için güneşe çıkılmamalıdır. İnsanların en çok bildiği yanlış, yazın, burun ameliyatı sonrası evlerinde dinlendiklerinde sıcak nedeniyle, kanama riskinin artacağı ile ilgili bilgidir. Bu bilgi doğru değildir. Yazın ve kışın yapılan ameliyatlar arasında fark yoktur.

Yazın Yapılmaması Gereken Estetik Müdahaleler
Yazın yapılması tercih edilmeyen uygulamalar TCA, kimyasal peeling, bronz tene lazer epilasyon uygulamalarıdır. Bu işlemlerin yazın güneşin aktif olduğu dönemde yapmaktan kaçınma sebebi, güneş ışığının etkisiyle uygulandığı bölgede lekelenme meydana gelmesidir.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Op. Dr. Ekrem Keskin

Sağlıcakla kalın…

Site: http://www.ekremkeskin.com/
Instagram: https://www.instagram.com/drekremkeskin/
Facebook: https://www.facebook.com/drekremkeskin/?fref=ts

Haberin Devamı