Gündem YDG-H evin önünde hendek yaptı

YDG-H evin önünde hendek yaptı

01.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Terör örgütü PKK ve örgütün gençlik yapılanması YDG-H’nın Güneydoğu’da bazı ilçelerdeki yerleşim birimlerinden temizlenmesine yönelik başlatılan kapsamlı iç güvenlik harekâtında önemli bir aşamaya gelindi.

YDG-H evin önünde  hendek yaptı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlerin kullandığı bir evde bulunan bir ilkokul çocuğunun günlüğü, hendek ve barikat oluşturma sürecinde terör örgütünün çocukları nasıl kullandığını gözler önüne serdi. PKK’nın evlerde yaptığı tuzaklama nedeniyle vatandaşların zarar görmemesi için el yapımı patlayıcıların imha çalışmaları yürütülüyor. Ev aramaları tuzaklamalar nedeniyle titizlikle yapılıyor ve zaman alıyor.
Nusaybin’deki ev araması sırasında ise bir güvenlik görevlisi, tesadüfen bir çocuğa ait günlüğü buldu. Operasyonlar başlamadan önce ailesiyle o evde yaşayan çocuğun günlüğünde, çocukların hendek çalışmasında terör örgütü tarafından kullanıldığına ilişkin ifadeler yer alıyor. İlkokul çocuğunun günlüğünün 30 Aralık 2015 Çarşamba tarihli sayfasında, şu ifadeler dikkat çekici:
“Canım Günlük; Bugün sabah erkenden uyandım elimi yüzümü yıkadım hazırlanıp okula gittim. Okul çok güzel geçti. yazılıya girdim sınav kolay geçti okulda eğlendim. Eve geldim yemek yedim sonra ödevlerimi yaptım dışarıya çıktım sonra eve geldim biraz tv izledim. Akşam oldu yemek yedim sonra tv izledim. YDG-H bizim evin önünde hendek yaptı bizde onlara yardım ettik. Sonra bitince eve geldik uyuduk.”

Haberin Devamı

HÜZÜNLENDİREN GÜNLÜK

YDG-H evin önünde  hendek yaptı