Gündem YDG-H şüphelilerin evlerinden Fethullah Gülen'in kitapları çıktı

YDG-H şüphelilerin evlerinden Fethullah Gülen'in kitapları çıktı

19.08.2016 - 16:16 | Son Güncellenme:

İzmir'de polis tarafından, bölücü terör örgütü PKK'nın sözde gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik yapılan operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

YDG-H şüphelilerin evlerinden Fethullah Gülenin kitapları çıktı

Arama yapılan adreslerde Fethullah Gülen'e ait kitapların da bulunduğu belirtildi. Hakkında yakalama kararı bulunan bir teröristin ise Şırnak'ta girdiği çatışmada öldüğü ortaya çıktı. Zanlılardan adliyeye sevk edilen 4 kişiden 3'ü tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 10 kişi de bugün adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Bölücü terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik çalışma yüürten İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İstihbarat Şubesi ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Bölge Başkanlığı'nın koordinesinde Karabağlar, Gaziemir, Konak ve Buca ilçelerinde belirlenen 11 adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyona Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Asayiş Şubesi ekiplerinden de çok sayıda polis katıldı. Bomba arama köpeklerinin de kullanıldığı operasyona polis helikopteri de havadan destek verdi. Ekipler, Toplumsal Araştırma ve Yardımlaşma Derneği (Tay-Der) ile Kürt Demokrasi Kültür ve Dayanışma Derneği (Kürd-Der) binalarında da arama yaptı. Arama yapılan bazı evler ile Kürd-Der ve Tay-Der binalarında, Fethullah Gülen'e ait kitapların bulunduğu belirtildi. Yapılan operasyonda, 14 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Şüphelilerin terör örgütü PKK'nın kırsaldaki dağ kadrosuyla irtibatlı oldukları, aldıkları talimatlar doğrultusunda il genelinde çok sayıda izinsiz gösteri organize ettikleri, bazı siyasi parti binaları ile emniyete ait araçlara saldırarak kamu malına zarar verdikleri, geçen 6 Ağustos'ta Poligon'da, Deniz Er Eğitim Tabur Komutanlığı yakınındaki ormanlık alanda çıkarılan yangının da faili oldukları belirtildi. Ayrıca evlerde yapılan aramada birisi kurusıkıdan dönüştürülme 2 ruhsatsız tabanca, çok sayıda mermi, örgütsel doküman ve dijital veriler ele geçirildi. Hakkında yakalama kararı bulunan Cihan Karacan'ın ise Şırnak'ta girdiği çatışmada öldürüldüğü ortaya çıktı.

İşlemleri tamamlanan 4 şüpheli dün adliyeye sevk edildi. Bunlardan 3'ü tutuklanırken, 1'i adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. İşlemleri tamamlanan gözaltındaki diğer 10 kişi de bugün adliyeye gönderildi.