Gündem YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? YDS/3 soru ve cevapları

YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? YDS/3 soru ve cevapları

04.12.2018 - 09:33 | Son Güncellenme:

2 Aralık'ta gerçekleştirilen YDS/3 sonrası öğrencilerin merakla beklediği YDS/3 soruları ve cevapları yayımlandı. Peki YDS/3 sonuçları ne zaman açıklanacak?

YDS sonuçları ne zaman açıklanacak YDS/3 soru ve cevapları

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 2 Aralık'ta yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının (2018-YDS/3) temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları erişime açıldı.

Haberin Devamı

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2018-YDS/3 adayları, 10 gün süreyle "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabilecek.

Sınavda adaylara yöneltilen soruların yüzde 10'una karşılık gelen temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarına ise ÖSYM'nin internet sitesinden erişilebilecek.

Duyuruda, soruların, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde ve telif haklarının ÖSYM'ye ait olduğu belirtilerek, ÖSYM'nin yazılı izni olmadan çoğaltılamayacağı, dağıtılamayacağı ve yayımlanamayacağı uyarısında bulunuldu.

2018-YDS/3 sınavında, yardımcılı görme engelli adaylara sorulmayan sorular (% 10) bulunmamaktadır.

Haberin Devamı

SORU VE CEVAPLAR İÇİN TIKLAYINIZ

YDS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YDS/3 sınavı 2 Aralık 2018 tarihinde uygulandı. Sınav sonrasında sonuçları merak eden adaylara ise o tarih duyuruldu. YDS sonuçları 25 Aralık 2018 tarihinde adayların erişimine açılacak. Sonuçlar "https://sonuc.osym.gov.tr/" adresinde olacak.