Gündem YDS başvuruları alınmaya başladı! YDS/3 başvurusu nasıl yapılır?

YDS başvuruları alınmaya başladı! YDS/3 başvurusu nasıl yapılır?

03.10.2018 - 10:31 | Son Güncellenme:

YDS başvuruları ÖSYM tarafından alınmaya başladı. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı için adaylar 2-10 Ekim tarihleri arasında ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. YDS/3 başvuru ücreti olarak adaylar 100 Türk Lirası ödeme yapacak

YDS başvuruları alınmaya başladı YDS/3 başvurusu nasıl yapılır

YDS/3 sınav başvuruları dün alınmaya başladı. Binlerce adayı yakından ilgilendiren Yabancı Dil Seviye Tespit sınavı için adaylar 2-10 Ekim tarihleri arasında başvuru işlemlerini tamamlayabilecek. YDS sınavı için adaylar 100 Türk Lirası başvuru ücreti ödeyecek. Peki YDS başvurusu nasıl yapılır?

Haberin Devamı

YDS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Bu konuda adayların izleyeceği yol aşağıda açıklanmıştır:

a) Kılavuz ve Aday Başvuru Formunun edinilmesi: Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

b) Başvuruların nasıl yapılacağının belirlenmesi:

Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunmayan adaylar; başvurularını diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.

Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adaylar; başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.

Haberin Devamı

Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır.

Başvuru merkezleri bilgisi ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer almaktadır.

c)Aday Başvuru Formunun doldurulması: Adaylar bu kılavuzun 2.3. maddesini dikkatlice okuduktan sonra Aday Başvuru Formunu dolduracaklardır.