Eğitim YDS sınav sonuçları açıklandı-Tıkla Öğren!

YDS sınav sonuçları açıklandı-Tıkla Öğren!

21.04.2015 - 12:00 | Son Güncellenme:

Heyecanlı bekleyiş sonra erdi. ÖSYM YDS sınav sonuçları açıklandı. YDS sınav sonuçlarını öğrenmek için haberimizde yer alan linke tıklayabilirsiniz. İşte YDS sınav sonuçları ve değerlendirmelerle ilgili ayrıntılar..

YDS sınav sonuçları açıklandı-Tıkla Öğren

YDS 2015 İlkbahar dönemi sınav sonuçları açıklandı. ÖSYM'nin sonuç görüntüleme sayfasına ulaşmak için aşağıdaki linke tıklaybilirsiniz..

Haberin Devamı

YDS 2015 SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!..

Sınav sonuçları nasıl değerlendiriliyor?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavların cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate

alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.

Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, ilgili testte yer alan sorulardan herhangi birini işaretleyen tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir.

Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır. Test hazırlanmayan dillerde çeviriler ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.

Haberin Devamı

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,

90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,

80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,

70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,

60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,

50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi

olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.

Sınav Sonuçlarının Bildirilmesi

Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. İlgili kamu kurum ve kuruluşları adaylara ait sonuç bilgilerini, Merkezimize resmi olarak başvurdukları takdirde web servis üzerinden

alabilirler.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından

rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

Haberin Devamı

YDS Sınav Takvimi

İLKBAHAR DÖNEMİ BAŞVURU TARİHLERİ : 12-25 Şubat 2015

İLKBAHAR DÖNEMİ SINAV TARİHİ, SAATİ VE SÜRESİ : 5 Nisan 2015, 9.30, 2,5 saat (150 dakika)

SONBAHAR DÖNEMİ BAŞVURU TARİHLERİ : 9-23 Temmuz 2015

SONBAHAR DÖNEMİ SINAV TARİHİ, SAATİ VE SÜRESİ : 13 Eylül 2015, 9.30, 2,5 saat (150 dakika)

SINAV ÜCRETİ : 70,00 TL (Bu ücrete %18 KDV dâhildir.)

BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ : 3,00 TL

ÖSYM SINAV KOORDİNATÖRLÜKLERİNDEN ŞİFRE EDİNME ÜCRETİ : 5,00 TL

ÖSYM SINAV KOORDİNATÖRLÜKLERİNDEN FOTOĞRAF GÜNCELLEME ÜCRETİ : 10,00 TL