Ankara "Ye Balığı Yakala Başarıyı" Projesi

"Ye Balığı Yakala Başarıyı" Projesi

16.02.2018 - 17:59 | Son Güncellenme:

.

Ye Balığı Yakala Başarıyı Projesi

İZMİR (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce çocukların balık yeme alışkanlıklarının artırılması amacıyla başlatılan "Ye Balığı Yakala Başarıyı" Projesi'nde 21 okulda bin öğrenciye sunum yapıldı, bin 500 kişilik balık ekmek dağıtıldı.

Haberin Devamı

İl müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan projede, uzman personel çocukları hem eğlendirdi hem de balığın beslenmedeki önemiyle ilgili bilgiler verdi.

Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonuyla gerçekleşen projenin 2 gün süren eğitiminde, Suphi Koyuncuoğlu ve Bornova Anadolu Lisesinde, 21 farklı okuldan bin öğrenciye yönelik sunumlar gerçekleştirildi. Eğitimlerin ardından bütün öğrencilere birer sırt çantası hediye edildi.

Projenin bir sonraki aşamasında ise Bornova Yeşilçam Şehit Musa Can İlkokulu’nda bin 500 öğrenciye balık-ekmek ikramı yapıldı.

Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Akbaş, Balıkçılık Su Ürünleri Şube Müdürü Levent Özkan ve ilçe idare amirlerinin katılımıyla gerçekleşen ikram gününde balığın insan sağlığı ve beslenmesi üzerindeki etkisine dikkat çekildi.

Haberin Devamı

İkram gününde konuşan Kaymakam Mustafa Gündoğan, balığın beslenmede tartışılmaz önemi olduğunu vurguladı ve beslenme alışkanlığının çocuk yaşta edinildiğini belirterek ilkokullara yönelik düzenlenen proje çalışmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.