Gaziantep Yedi Başak Derneği İhtiyaç Sahiplerine Yardımlarını Ulaştırdı

Yedi Başak Derneği İhtiyaç Sahiplerine Yardımlarını Ulaştırdı

21.06.2018 - 17:21 | Son Güncellenme:

.

Yedi Başak Derneği İhtiyaç Sahiplerine Yardımlarını Ulaştırdı

Türkiye ile beraber 3 kıta 7 bölgede Ramazan çalışmalarını gerçekleştiren Yedi Başak Derneği yüzbinlerce ihtiyaç sahibine yardımlarını ulaştırdı.
‘Ramazanı yaşa’ çağrısıyla Ramazan yardımlarını gerçekleştiren Yedi Başak Derneği ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürdü. Ramazan ayı ile birlikte dünyanın dört bir tarafında ki, mazlum coğrafyalarda yardımlarını gerçekleştiren Yedi Başak, mülteci kamplarındaki çocukların, yetimhanelerdeki yetimlerin, yoksulluk sebebiyle açlık ve susuzluğa karşı büyük bir zorlukla direnen insanların halini anlatmak amacıyla, bu yıl ‘İyiliği, kardeşliği, Ramazanı yaşa’ çağrısı ile Ramazan çalışmalarını yürüterek, binlerce insana kardeşlik elini uzattı.
Dernek bu yıl Türkiye ile birlikte Afrika ülkelerinde, Suriye’de, Filistin Kudüs ve Gazze’de, Bangladeş’teki Arakanlı Müslümanlara, Irak’ta ve Yemen’de gerçekleştirdiği Ramazan çalışmaları kapsamında ihtiyaç sahiplerinin sofralarını bereketlendirmek için gıda kumanyası dağıtımları, çocuklara bayramlık hediyeler, fitre ve zekat dağıtımları ve kurulan kardeş iftar sofraları ile beraber yüz binlerce insanla kardeşlik elini uzatarak sofralarını bereketlendirdi.
Acil durum bölgelerine öncelik
Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Türkiye’nin birçok bölgesinde gerçekleştirdiği yardımlarda ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan kumanyası dağıtımı, muhtaçlara alışveriş kartı dağıtımı, birçok noktada kardeş iftar sofraları ve yetim iftar sofraları ile yüzlerce yetime bayramlık kıyafet hediye edildi. Özellikle Gaziantep’te Islamic Relief Türkiye Temsilciliği ile ortaklaşa bin 500 aileye Ramazanın ilk günü kumanyaları ulaştırıldı. Başta Türkiye yardımlarını sürdüren dernek aynı zamanda 3 kıta 7 bölgede de çalışmalarını devam etti.
Dernek bu Ramazan da abluka altında olan Gazze, işgal altında bulunan Kudüs, iç savaşın yaşandığı Suriye ve Yemen’de, Müslümanların katliamlara maruz kaldığı Arakan gibi kriz bölgelerinde yaşayan mazlumlara öncelik vererek yardımlarını gerçekleştirdi.
İsrail işgali altında bulunan Kudüs’te, Yedi Başak Ramazan’da da yardımlarını artırarak sürdürdü. Dernek gerçekleştirdi Mescid-i Aksa iftarlarında bu Ramazan’da 4 bin Kişiye kardeş iftar sofrası kurdu. Ayrıca hayırseverlerin derneğe emanet ettiği zekat ve fitre yardımlarını da muhtaçlara ulaştırdı.
Filistin davası için mücadele eden Gazzelilere de yardım elini uzatan dernek Ramazan boyunca yetim, ihtiyaç sahibi ve muhtaç durumda olan binlerce insana Ramazan kumanyası, iftar sofraları ve yetimlere bayram harçlığı yardımında bulundu. Yedi Başak ek olarak Gaziantep Şahinbey Belediye’sinin de desteği ile 4 bin Gazzeli’ye iftar sofrası kurup 500 aileye de Ramazan kumanyası ulaştırdı. Ayrıca Gazze’de elektiriğin günde sadece iki saat olduğu hastahanelere yakıt yardımı ve acil müdahaleler için ilaç yardımında bulunuldu.
Yedi Başak Derneği Doğu Guta’dan İdlib ve Azez bölgesine göç eden ailelere ve Suriye içindeki ihtiyaç sahiplerini de unutmadı. Ramazan boyunca kendi ülkesinde mülteci konumuna düşmüş Suriyeli kardeşlerimize Ramazan kumanyası dağıtımı gerçekleştiren dernek bölgede düzenli kardeş iftar sofraları da kurdu.
Dernek katliamlara maruz kalan Arakanlı Müslümanlara, açlık ve iç savaşın içinde katlanılmaz durumda olan Yemen halkına, Savaş mağduru Irak Musul halkına da hayırseverlerin desteği ile Ramazan yardımlarını ulaştırdı. Ramazan’da derneğin bir başka rengi de Afrika oldu. Dernek Tanzanya, Gana ve Nijer ülkelerinde ihtiyaç sahiplerine, ilim talebelerine ve köylerdeki muhtaçlara kumanya ve iftar yardımında bulundular.
Gaziantep, Gazze, Kudüs, Suriye aynı anda iftar açtı
Yedi Başak bu Ramazan’da bir ilki de gerçekleştirerek ümmet coğrafyasında güzel bir kardeşlik havası estirdi. Aynı anda Gaziantep, Kudüs, Gazze ve Suriye’de kurulan iftar sofraları canlı yayın ile birbirine bağlandı ve halklar arasında dualar yenilendi. Yetim iftar sofraları ile canlı yayına bağlanan yetim yavrularımız Türkiyeli hayırseverlere memnuniyetlerini dillendirip dualarını ve kardeşlik temennilerini yenilediler. Aynı zamanda Gaziantep Şehreküstü konaklarında iftarını açan 4 bin Gaziantepliyi Gazze’de açtığımız iftar sofrasında toplanan bin kişi ile de birbirine bağladık.
Dernekten yapılan açıklamada, ‘’Dünyada kardeşliğin, paylaşmanın ve adaletin hakim olması için dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın ihtiyaç sahiplerine yardımlarımızı ulaştırmaya devam ediyoruz. İyiliğin ve paylaşmanın ayı olan Ramazan’da da bunu en güzel şekilde yaşadık. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayında iyilik gönüllüsü ve hayırsever halkımızın desteği ile Müslüman kardeşlerimize yardımlarımızı sürdürdük. Türkiye olarak yardımseverliği ve cömertliği ile bilinen ve bunu misyon haline dönüştürmüş bir medeniyete sahibiz. Savaş, kuraklık, hastalıklar, yoksulluk ve yoksunluk gibi sebeplerden dolayı zor günler geçiren İslam Coğrafyası, Ramazan ayı ile beraber hilalin simgesi olan ay yıldızlı bayrağımızı göğsünde onurla taşıyan yardım gönüllülerimiz ile gerçekleştirdiğimiz Ramazan yardımları ile bir nebze de olsa yüzlerini güldürmenin ve sevinçlerine ortak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Değerli bağışçılarımıza hayırsever halkımıza tüm iyilik gönüllülerimize yapmış oldukları yardımlardan ve her türlü katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verildi.