Genel Sağlık Yedikleriniz depresyon sebebi!

Yedikleriniz depresyon sebebi!

31.01.2011 - 14:21 | Son Güncellenme:

Yediğiniz yiyeceklerin sizi depresyona sokma ihtimalini hiç düşündünüz mü? İşte İspanyol bilim adamlarının yaptığı ilginç araştırma!

Yedikleriniz depresyon sebebi

Yedikleriniz depresyon sebebi
Yediklerinizin ruh halinizi etkiliyor olması yeni bir araştırma değil. Ancak İspanyol bilim adamları yaptıkları yeni bir araştırmayla tercih ettiğiniz yağın da etkili olduğunu ortaya koyuyor. Yani bazı yağlar sizi depresyona sürüklerken, bazıları mutlu ve zinde hissetmenizi sağlıyor.

En kötü üne sahip yağlar trans yağlar. Bu yağlar yapay olarak üretiliyor ve genellikle fast food, kızarmış besinler, kekler ve bisküvilerin içerisinde bulunuyor.

12,000’den fazla kişinin üzerinde yapılan araştırma neticesinde bilim adamları, trans yağ yiyenlerin depresyona girme riskinin diğerlerine oranla %48 daha fazla olduğunu ortaya çıkardı.

Diğer taraftan zeytinyağı ile balık ve sebzelerin içerisinde bulunan yağlar trans yağlara göre çok daha sağlıklı ve depresyona neden olma ihtimalleri yok sayılabilecek kadar düşük.

Bu araştırmanın sonuçları neden bazı ülkelerde depresyon görülme sıklığının arttığını ve bazılarında daha nadir olduğunu açıklayabilecek nitelikte. Kişilerin ve toplumların yağ tüketim tercihlerine bakılarak istatistikler oluşturulabilir. Örneğin Akdeniz ülkelerindeki insanların neden daha az depresyona girdiği de bu sayede açıklığa kavuşmuş olabilir.

Haberin Devamı

Ruh halinizi düzeltecek ve sinir sisteminizi düzenleyecek besin takviyelerine göz atmak için tıklayın!

Yazarlar