Gündem Yeğen Gülen’den ‘örgütle ilgim yok’ savunması

Yeğen Gülen’den ‘örgütle ilgim yok’ savunması

24.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ soruşturması kapsamında Ankara’da düzenlenen operasyonda örgütün Gaybubet evinde yakalanan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen örgütün elebaşı Fethullah Gülen’in yeğeni Selman Gülen’in ifadesinde örgüt ile bağını kabul etmediğini öğrenildi.

Yeğen Gülen’den ‘örgütle  ilgim yok’ savunması

Etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istemediğini söyleyen Gülen’in, telefonunda çıkan “ByLock”tan 266 mesaj gönderdiği, 397 ise mesaj aldığının ortaya çıkması üzerine ise, “Rusya’da eğitim gördüğüm dönemde bana çeviri yapma konusunda para karşılığı anlaştığım A.Ö. adlı birisi ile buluştuğumuzda, ben çeviri yaparken, telefonuma ByLock denen programı yüklemiş. ‘Bu programı niye yükledin?’ diye sorduğumda ise bana ‘bu programdan haberleşelim’” diye savunma yaptığı belirtildi.

Beş mail göndermiş

Gülen’in ayrıca kriptolu haberleşme ağından beş mail gönderdiği, 29 mail aldığı, dört arama yaptığı tespit edilirken, yazışmalara ilişkin yöneltilen sorulara, “hatırlamıyorum” dediği belirtildi. FETÖ mensubu olmadığını iddia eden Gülen’in, ifadesinde, “Gaybubet evleri diye bir şey bilmiyorum, duymadım. Bu yapılanmanın içinde değilim” dediği öğrenildi.