Ekonomi Yelkeni 'global' markaya açtı...

Yelkeni 'global' markaya açtı...

18.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

8 ülkede 14 liman işleten Global Ports, sayıyı 25 limana taşıyacak. Kutman, “Küresel arenada Türkiye’nin iktisadi gücünü ortaya koyduk” dedi

Yelkeni global markaya açtı...

Dünyanın en önemli küresel finans merkezlerinden Londra’da, 2017’deki en büyük arzlarından birini gerçekleştiren Global Ports Holding, Avrupa’da 9, Karayipler’de 7 ve Asya’da 4 olmak üzere birçok yatırım alternatifi ile ilgilendiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Global Ports Holding CEO’su Emre Sayın, “Orta vadede 14 olan liman sayımızı 25’e, 7.8 milyon olan hizmet verdiğimiz yolcu sayısını ise 25 milyona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’nin zorlu bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman ise, şunları söyledi:

“Global Liman, bir Türk şirketi olarak dünyanın en önemli borsalarından Londra’da 2017 yılında gerçekleştirilen en büyük halka arzlardan birine imza attı. Böylesine önemli bir küresel arenada Türkiye’nin iktisadi gücünü de somut bir şekilde ortaya koyan attığımız bu adım, bizler için ayrı bir gurur ve mutluluk kaynağı.”

Küresel yatırımcıdan ilgi

Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecileri arasında yer alan Global Ports Holding’in hisseleri Londra Borsası’nda işlem görmeye başladı. Geçen haftaki halka arzın ardından Londra Borsası’ndaki açılış seronomisi ise dün gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Küresel önemli yatırımcıların ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Mehmet Kutman, Türkiye’nin küresel arenadaki öncü global markalarından biri olarak, uluslararası alanda yeni ve güçlü bir marka daha yaratmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Operasyonlar genişleyecek

Yeni dönemin kendileri için çok heyecan verici olduğunu belirten CEO Emre Sayın da, “Dünyadaki tek bağımsız ve lider kruvaziyer liman işletmecisi olarak ilk hamle avantajımızı temel alan Avrupa, Karayipler ve Asya’daki liman operasyonlarımızın kapsamını genişletmeye odaklandık. Avrupa’da 9, Karayipler’de 7, Asya’da 4 olmak üzere birçok yatırım alternatifi ile ilgileniyoruz” dedi. Sayın, orta vadedeki hedeflerini 14 olan liman sayısını 25’e, 7.8 milyon olan hizmet verdikleri yolcu sayısını ise 25 milyona çıkarmak olarak açıkladı.

Portekiz’den Singapur’a...

Kuşadası’ndaki Ege Ports’un yanı sıra Antalya’da Port Akdeniz ve Muğla’da Bodrum kruvaziyer limanını işleten Global Ports, yurtdışında ise İspanya’da Barselona ile Malaga kruvaziyer limanını, Karadağ’da Port of Adria, Portekiz’de Lizbon, Singapur’da Singapur, Malta’da Valletta ve Hırvatistan’da Dubrovnik kruvaziyer limanlarını işletiyor.
İtalya’da Venedik, Ravenna, Cagliari ve Catania kruvaziyer limanlarını operasyonel yapısına katan şirket, ayrıca Portovenere’de kruvaziyer yolcularına karaya ulaşım hizmeti veren La Spezia Cruise şirketini de bünyesine kattı.