Yemek

İspanya'nın lezzeti: San Sebastian Cheesecake tarifiİspanya'nın popüler yanık cheesecake'i olarak bilinen San Sebastian Cheesecake tarifini sizinle paylaşıyoruz. İç malzemesinde yoğun olarak krem peynir kullanılan bu cheesecake'i çok seveceksiniz. İşte San Sebastian Cheesecake tarifi...
Günün sahur menüsü: 12. gün12. gün sahur menüsünde; tok tutan yengen tostu, protein bakımından zengin ve lezzetli poşe yumurta ve susatmayacak karışık komposto tarifini sizinle paylaştık. İşte 12. gün sahur menüsü...
Günün iftar menüsü: 11. günGünün iftar menüsünde 11. gündeyiz. Bu menümüzde; sebzeli yayla çorbası, pastırmalı humus, hünkar beğendi ve pastane usulü tavuk göğsü tariflerini sizinle paylaştık. İşte 11. günün iftar menüsü...
Güllacın tarihi süreci ve faydalarıEskişehir’de hizmet veren bir restoranın sahibi emekli öğretmen Ayten Çetin, Ramazan ayı ile özdeşleşen tatlılardan biri olan güllacın Osmanlı’dan bugüne gelen sürecini ve faydalarını anlattı.
Konya'nın meşhur lezzeti: Tahinli pideKonya’da Ramazan ayına özel üretilen Kadınhanı ilçesine has tahinli pide, sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.
Günün sahur menüsü: 11. gün11. gün sahur menüsü için kahvaltıda pankek yemeyi özleyenler için pankek ve farklı sunumuyla yumurtalı domates dolması tarifini paylaştık. Yanında yeşil erik kompostosu içerek susamayı da engelleyebilirsiniz. İşte 11. gün sahur menüsü...
Günün iftar menüsü: 10.günGünün iftar menüsünün 10. gününde birbirinden lezzetli tarifler paylaşmaya devam ediyoruz. 10. gün iftar menümüzde; kremalı domates çorbası, kabak kızartması, tencerede köfteli patates ve kadayıflı paşa sarması tarifini paylaştık. İşte 10. gün iftar menüsü...
Günün sahur menüsü: 10. günGünün sahur menüsünün 10. gününde bol proteinli bir yumurta tarifi, yanında ise sizi gün boyu tok tutacak ve kilo almanızı engelleyecek yağsız ıspanak böreği tarifini paylaştık. İşte 10. gün sahur menüsü...
Ramazanın vazgeçilmez tatlısı: Kadayıf dolmasıOsmanlı döneminde padişah sofralarının tatlısı olan Erzurum yöresine has kadayıf dolması, Ramazan sofralarını da süslüyor. Ramazanın gelmesi ile birlikte, kadayıf üretim ve tatlı yapım yerlerinde yoğun çalışma yapılıyor.
Günün iftar menüsü: 9.günBugün iftara ne yapsam diyorsanız, Ramazan'ın 9. gününde helle çorbasından sultan kebabına kadar birbirinden lezzetli tarifler sizi bekliyor. İşte 9. gün iftar menüsü...
Osmanlı Saray lezzeti: Zirva yemeğiEt ve meyvelerin bir arada kullanıldığı, Osmanlı Sarayı’nda iftar sofralarının favorileri arasında yer alan Zirva, tarihi ve tarifi ile dikkat çekiyor. Bir asra yakın Osmanlı’ya başkentlik yapan Edirne’ye ait olan Zirva, 15. ve 16. yüzyılda Osmanlı saray mutfağından Fatih Sultan Mehmet'e sunulan baş yemekler arasında yer alan Mutancana isimli yemeğe büyük benzerlik gösteriyor.
Hatun tatlısı tarifiKahramanmaraş'ın çıtır çıtır olan hatun tatlısı için malzemeleri hazırlayın. Ağızda dağılan bu lezzet yeniden yeniden yapmak isteyeceksiniz. İşte hatun tatlısı tarifi..