Geri Dön

Yemlik otu nedir? (Yemlik otu faydaları nelerdir?)

Yöresel lezzetlerden biri olan yemlik otu sevilen ve aranan bir bitki… Peki yemlik otu tam olarak nedir? Nasıl yenilir ve yemlik otunun faydaları nelerdir? İşte lezzetiyle dillere destan olan yemlik otu…

Yemlik otu nedir? (Yemlik otu faydaları nelerdir?)

Yemlik otu özellikle bu mevsimlerde oldukça sık aranıyor. Yemlik otunu bilenler onunla ilgili tarifler ararken ilk defa duyanlar nasıl bir bitki olduğunu ve faydalarını merak ediyorlar. Bu nedenle biz de yemlik otu ile ilgili güzel bir haber hazırladık.

Bu haberimizde yemlik otunun faydalarını, yemlik otunu hangi zamanlarda ve ne şekilde tüketebileceğinizi bulabilirsiniz.

Yemlik otu nedir?
Tüketimi ve faydaları çok eskiye dayanan yemlik otu oldukça çok faydası bulunan ve lezzeti ile sofralarda yer tutan aynı zamanda otların padişahı olarak bilinir.

İlkbaharda özelikle de Nisan Mayıs aylarında sıkça bulabileceğiniz yemlik otu hem damağınıza hem de sağlığınıza etki edecektir.

Yemlik otu nerelerde yetişir?
Üç çeşit yemlik otu vardır. Çayır yemliği, tarla yemliği ve dağ yemliği…
Çayır yemliği, sadece sulak yerlerde yetişir. Tadı oldukça güzeldir.
Tarla yemliği, ekilip biçilen tarla alanlarında yetişir.
Dağ yemliği, dağlık alanda yetişir ve asıl şifa sağlayan türün bu olduğu bilinir.

Yemlik otunun faydaları nelerdir?
Halk arasında padişah otu olarak bilinen yemlik otunun birçok faydası bulunmaktadır.

*Mineral ve vitamin bakımından çok zengindir.
*Demir ve kalsiyum deposudur.
*Kansızlık (anemi) önlenmesi için iyi bir kaynaktır.
*Vücut direncini arttırır.
*Sindirimi kolaylaştırır.
*Göz sağlığı için oldukça faydalıdır.
*İştah açar.
*Migren tedavisi için doğal kaynaktır.
*Saçlara iyi gelir.
*Cildi korur.
*Kemikler için gerekli A vitaminini barındırır.
*Yaraların iyileşmesinde önemli bir rol oynar.

Yemlik otu tarifi
Yemlik otunu aslında birçok şekilde tüketebilirsiniz. Salataların içine katıldığında oldukça lezzetli bir tat verir.


Yemlik otu dürümü
Yemlik otunu severlerin en tercih ettiği yöntem en doğal olan dürümdür.

Malzemeler
*Yemlik otu
*Tuz
*Lavaş

Yapılışı
Yıkayıp ayıkladığınız yemlik otunu lavaşın içine koyup tuzlayıp dürüm yapın. Söylenene göre bir kere yiyen bir daha asla bırakamayacak. :)


Zerdeçalın Faydaları Nelerdir?

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber