Teknoloji Yeni Akıllı Telefon Kaan N1 Tanıtıldı

Yeni Akıllı Telefon Kaan N1 Tanıtıldı

18.08.2016 - 17:48 | Son Güncellenme:

Yeni akıllı telefon Kaan N1 tanıtıldı. Türkiye’ nin en eski teknoloji firması ve distribütörlerinden bir tanesi olan Başarı Elektronik, akıllı telefon pazarına kendi markası ile giriş yaptı.

Yeni Akıllı Telefon Kaan N1 Tanıtıldı

Geçtiğimiz yıl ani bir karar ile telekomünikasyon sektöründen çekilen Başarı Elektronik‘ in bu hamlesi bulunduğu sektör ve distribütörü olduğu markalarda şaşkınlık yaratmıştı. Çekilme kararının en önemli sebepleri arasında, Turkcell ile sona erdirdiği distribütörlük anlaşması vardı. Şimdi ise, Başarı Elektronik Kaan N1 Akıllı Telefonu ile piyasaya hızlı bir geri dönüş yapmış oldu.

Haberin Devamı
Ödüllere Alışkın Bir Marka

Türkiye’ nin en köklü teknoloji firmalarından bir tanesi olan Başarı Elektronik’ in bünyesinde, çeşitli alanlarda faaliyet gösteren firmalar da bulunmaktadır. Bunlardan bazılarını sizlerde yakından tanıyorsunuzdur veya kulak aşinalığınız mutlaka vardır. Kaan Akıllı Sayaçları ve Başarı Mobile içerik servisleri bunlardan bazılarıdır. Yaklaşık 5 milyon hanede kullanılan Kaan Akıllı Sayaçları yurtdışında da birçok ödüle layık görülmüştü. Başarı Elektronik firması ödüllere alışık firma olduğunu Kaan Dect Telefonu ile IFA fuarında en iyi dizayn ödülünü alarak bizlere bir defa daha göstermişti.

En Çok Güvendiği Konu

Başarı Elektronik‘ in en güvendiği konulardan bir tanesi ise, teknik servis. Türkiye’ de çok yaygın bir ağa ve tecrübeli kadroya sahip olan firma, tüketicilerin her zaman yanında olduğunu hissettirmek için her türlü bilgi birikimi ve donanıma sahip. Firmanın, tüketicilere sunacağı ürününü hazırlarken yaygın teknik servis ağının avantajını kullanacağına kesin gözüyle bakabiliriz.

Haberin Devamı
Bisou Wear Kolye İle Kendi Tarzınızı Yaratın

Başarı Elektronik Kaan N1 ile Bomba Gibi Geliyor

Birçok insanın; “Neden Kaan markası kullanıldı?” sorusunu yazıyı okurken kendisine sorduğunu hissedebiliyorum. Yazımın başında da değindiğim gibi, aslında “Kaan” markası, Başarı Elektronik’ in daha önce de kullanmış olduğu bir marka. Farklı sektörlerde kulak aşinalığı olduğu gibi cep telefonlarından evvel dect telefon markası olarak da kullanılmıştı. Tabi, Başarı Elektronik için “Kaan” isminin manevi bir değeri olduğunu da ayrıca belirtmek isterim.

Her Kesime Hitap Eden Telefon

Telefonun geliştirilmesi esnasında, pazar araştırmaları yapılırken çıkarılacak ilk modelin her kesime hitap etmesi planlanmış. Bu konuda, yaptıkları çalışmaların ve düşüncelerinin doğru olduğunu belirtmek isterim. Fiyat-Performans dediğimiz ilişkiyi üst seviyede tutmak isteyen firma, bunu yakalamak için ince eleyip, sık dokumuş olarak gözüküyor.

HB Ring ile Sevdiğinizin Kalbini Hissedin

Gelelim Herkesin Merakla Beklediği Teknik Detaylara

Tamamı metal, şık tasarımı ve zarif gövdesini, 5.5 inch boyutunda güçlü Dragontrail Glass, 2.5D yuvarlatılmış, 1920 x 1080 çözünürlükte Full HD IPS ekran tamamlıyor. Arka kısımda yer alan 0,3 saniyede ekranı aktif hale getiren parmak izi tanıma sensörü çok kullanışlı ve güvenli. 4.5G uyumlu, CAT6, 8 çekirdek 2.0 GHz ve 64 Bit işlemci 3GB RAM ile desteklenmiş. 32 GB dahili, 128 GB’a kadar artırılabilir hafıza desteği veriyor. 8 MP geniş açı ön kamera, 13 MP çift flaşlı arka kamerası ile çok iyi fotoğraflar ve videolar çekmek mümkün. 3000 mAh güçlü bataryası kullanıcıların yüzünü güldürecek. Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi ile tüketicilere sunuluyor.

Haberin Devamı

Ürünü Nereden Temin Edebilirim ve Satış Fiyatı Nedir

Ürünü kısa bir süre sonra Turkcell İletişim Merkezlerinden kontratlı olarak veya 1.099 TL olarak belirlenen perakende fiyatı ile satın alabilirsiniz.

Ürün Hakkında “İlk Görüş” Yorumlarım

Kaan N1 cep telefonu ilk etapta ülkemizde üretilmiyor. Şu an için, diğer birçok marka gibi yurtdışında (Çin) üretilen bir marka. Ancak birçok yabancı firmanın da aynı şekilde üretimlerini kendi ülkeleri dışında yapıyor olduğunu birçok okuyucumuz biliyordur. Başarı Elektronik’ in şu an için ilk denemesi olarak gözüken, Kaan N1 modelinin devamı olacak olan modeller planlanıyor, hatta çok açık söyleyebilirim ki, modellerin birçoğu belirlenmiş durumda. Ayrıca, Başarı Elektronik’ in Türkiye‘ de üretim yapabilecek kapasitesinin olduğunu sizlere rahatlıkla buradan iletmek isterim. Ancak, üretim bandının herhangi bir avantaj sağlamadığı ve chip, vb. benzeri teknolojileri üretemediğimiz şu anda, ülkemizde yatırım yaparak, üretim yapmak pek mümkün görünmüyor. En azından Başarı Elektronik’ in bu imkana sahip olması bile ilerisi için umut verici.

Haberin Devamı

Dizayn ve Yazılım

Dizayn olarak, fiyat-performans segmentine göre şık bir tasarıma sahip olduğunu, özellik, tasarım ve fiyat kategorilerini göz önüne aldığımızda da, General Mobile GM 5 Plus ile benzer olduğunu söyleyebilirim. Arayüzün akıcılığının ilk etapta güzel gözüken bir diğer önemli nokta olduğunu da belirtmek isterim. Kaan N1 Akıllı Telefon ile ilgili detaylı incelememizi ve uzun kullanım testimizi video eşliğinde sizlere kısa bir süre sonra sunacağımızın bilgisini buradan vermek isterim.