Teknoloji Yeni Apple TV kumandası Wii ‘ye Çok Benziyor

Yeni Apple TV kumandası Wii ‘ye Çok Benziyor

29.08.2015 - 14:13 | Son Güncellenme:

Konu Apple olunca büyük çoğunlukla iPhone ve iPad üzerine yoğunlaşılıyor. Birçok kişi için Apple markası bu iki teknoloji ürününden ibaret olsa da iPod ve Apple TV gibi ürünleri de bekleyen...

Yeni Apple TV kumandası Wii ‘ye Çok Benziyor

Konu Apple olunca büyük çoğunlukla iPhone ve iPad üzerine yoğunlaşılıyor. Birçok kişi için Apple markası bu iki teknoloji ürününden ibaret olsa da iPod ve Apple TV gibi ürünleri de bekleyen kişi sayısı azımsanmayacak boyutta. Apple 'ın 9 Eylül 'de tanıtacağı yeni ürünleri arasında yer alan yeni Apple TV 'de şimdilik ençok göze çarpan nokta kumanda oldu. Paylaşılan görsel ve sızıntılarla farklı yorumlar getirilen Apple TV konusunda belki de en büyük gelişmeyi kumanda alanında yaşayacağız. TechCrunch’ın haberine göre Apple TV’yi bu güne kadar kumanda ettiğimiz yöntemin dışında başka şekilde de kumanda etmek artık mümkün olacak. Apple 'ın 9 Eylül 'de karşımıza çıkaracağı yeni Apple TV 'si artık hareketlerinizle de kumanda edilebilecek. harekete de duyarlı olacak. Uzaktan kumandanın farklı yönlere doğru hareketi izleyebilen sensörleri bulunacak.

Haberin Devamı

Başka bir deyişle hareket algısı konusunda oldukça ileri seviyede olan Wii Remote gibi Apple TV ve kumanda arasında etkileşim sağlanabilecek. Apple TV için eklenen bu özellik sonrası Apple 'ın Apple TV 'si için acaba artık oyun oynanabilinecek mi sorularını akıllara getirirken Apple tarafından bu konu hakkında hiçbir paylaşım sözkonusu değil. Tüm bunların yanında Apple 'ın Apple TV 'de oyun oynayabilirsiniz haberi ile muhtemelen daha önceki satış rakamlarını en az ikiye katlayacağını tahmin etmek zor değil. Apple’ın Apple Watch için yaptığı gibi benzer bir mantıkla Apple TV için de bir uygulama mağazası açması ve Apple TV için burada hem uygulama hem de oyun satması ön görülüyor. Apple 'ın yaptığı bu hamle ile her sene yapılan tartışma olan Xbox mı PlayStation mı tartışmasına yeni bir üye daha gelerek Apple TV mi sorusu eklenecek.