Siyaset Yeni Beşiktaş Belediye Başkanı CHP'nin adayı Tahir Doğaç oldu

Yeni Beşiktaş Belediye Başkanı CHP'nin adayı Tahir Doğaç oldu

11.01.2018 - 11:23 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Belediye Meclisi, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın yerine gelecek ismi belirlemek için toplandı. Yapılan oylamada CHP'nin adayı Meclis Birinci Başkanvekili Tahir Doğaç 22 oyla yeni başkan seçildi. Oylamada CHP'nin 3 fire vermesi dikkat çekti.

Yeni Beşiktaş Belediye Başkanı CHPnin adayı Tahir Doğaç oldu

Beşiktaş’ın CHP’li Belediye Başkanı Murat Hazinedar, 4 Ocak günü İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı. İlgili kanuna göre harekete geçen İstanbul Valiliği, Murat Hazinedar'dan boşalan başkanlık makamına yeni bir ismin seçilmesi için izin vermişti.

Haberin Devamı

YİNE BAŞKAN BELLİ OLDU

Hazinedar’ın koltuğu için Beşiktaş Belediyesi’ndeki seçim bugün yapıldı. Seçim öncesi CHP'den 6 meclis üyesi aday adayı oldu. Yapılan grup toplantısında Genel Merkez'in adayının Beşiktaş Belediyesi Meclisi Birinci Başkanvekili Tahir Doğaç olduğu belirtildi ve aday olarak Doğaç gösterildi.

Sızan bilgilere göre, aday belirlemede görevden alınan başkan Hazinedar ile Genel Merke karşı karşıya geldi. CHP Genel Merkezi’nin adayı Beşiktaş Belediye Meclisi Birinci Başkanvekili Tahir Doğaç, Hazinedar’ın adayı ise iddiaya göre Rıfat Örnek'ti. Ancak Hazinedar’a muhalif CHP’li meclis üyeleri Affan Mahmut Keçeci, Eyüp Birgün, Bülent Tatar ve Merve Öztopaloğlu Küçükel de aday adaylarıydı.Sandık kurularak adayın belirlenmesi istendi ama bu kabul görmedi. Sonunda grup kararı alındı ve CHP Genel Merkezi'nin dediği oldu. Tahir Doğaç, CHP'nin adayı oldu. AK Parti'nin adayı İsmail Akyıldız,İyi Parti'nin adayı Ediz Feyiz oldu.

Haberin Devamı

Yapılan oylamada CHP'nin adayı Tahir Doğaç 22 oyla başkanlığa seçildi. Akyıldız, 2, Feyiz 1 oy aldı. 3 oy da boş çıktı,31 üyesi bulunan Beşiktaş Belediyesi’nde CHP’nin 27, AKP’nin 2, İYİ Parti’nin bir üyesi bulunuyor. Bir üye de bağımsız durumda.

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ BAŞARILI BİR BELEDİYEDİR"
Seçimi kazandıktan sonra kürsüye çıkan Tahir Doğaç, "Beşiktaş Belediyesi başarılı bir belediyedir. Bu koşullar altında, bu şartlar altında elinden gelen her şeyi yapmıştır. Bundan sonra da yapacaktır. Bu siyasi uygulamanın biran evvel sona erip, hukuki uygulamalar sonucunda Sayın Başkanımızı ve diğer iki meclis üyesi arkadaşımızı aramızda görmek dileğiyle, hepinize saygılar sunarım" dedi.

Yeni Beşiktaş Belediye Başkanı CHPnin adayı Tahir Doğaç oldu

TAHİR DOĞAÇ EKONOMİST…
Tahir Doğaç, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından aday gösterilmeden önce Beşiktaş Belediyesi 1. Başkan Vekili görevini üstlenmekteydi. Ekonomist olan Tahir Doğaç, aynı zamanda Beşiktaş Belediyesi’ne ait olan BELTAŞ İşletmecilik’in yönetim kurulu üyesidir