Ekonomi Yeni bir şehir doğuyor

Yeni bir şehir doğuyor

09.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emlak Konut GYO tarafından İstanbul Başakşehir’de hayat bulan ‘Kuzey Yakası’ projesinde, ofisten otele, şehir parkından hayvanat bahçesine kadar pek çok birim yer alacak. Proje, bugün satışa çıkıyor

Yeni bir şehir doğuyor

İstanbul Başakşehir’de Emlak Konut GYO tarafından ‘İstanbul’un yeni yakası’ olarak lanse edilen ‘Kuzey Yakası’ projesi bugün satışa çıkıyor. 364 bin metrekare alan üzerinde yer alacak proje, ofis, ticari alan, otel, hayvanat bahçesi ve şehir parkı gibi çeşitli birimler barındırıyor. Projede satışa konu bölümlerde başlangış fiyatı ise 349 bin lira olarak uygulanıyor. Proje, bölgenin önemli metro hattı, entegre ulaşım ağları, sosyal ve kültürel alanlar, alışveriş merkezleri, okullar ve spor alanlarına komşu bir alanda hayata geçiriliyor.

Tolamda 373 adet ofis ve otelin yanı sıra birçok sosyal etkinliği de içerisinde barındıran Kuzey Yakası projesindeki ofisler ‘akıllı ofis’ olarak düzenleniyor.stanbul Başakşehir’de Emlak Konut GYO tarafından ‘İstanbul’un yeni yakası’ olarak lanse edilen ‘Kuzey Yakası’ projesi bugün satışa çıkıyor. 364 bin metrekare alan üzerinde yer alacak proje, ofis, ticari alan, otel, hayvanat bahçesi ve şehir parkı gibi çeşitli birimler barındırıyor. Projede satışa konu bölümlerde başlangış fiyatı ise 349 bin lira olarak uygulanıyor. Proje, bölgenin önemli metro hattı, entegre ulaşım ağları, sosyal ve kültürel alanlar, alışveriş merkezleri, okullar ve spor alanlarına komşu bir alanda hayata geçiriliyor.

Haberin Devamı

‘Gelişerek büyüyor’

Kuzey Yakası projesiyle Başakşehir bölgesinde yaptıkları çalışmalara bir yenisini daha ekledikleri bilgisini veren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “1995 yılında pilot bölge olarak çalışmalara başlanan ve 2003 yılından sonra süratle atılımların hızlandığı örnek bir şehircilik anlayışı ile planlı ve altyapılı olarak gelişmeye devam eden Başakşehir bölgesinde, Emlak Konut olarak yaklaşık 13 bin bağımsız bölüm, ulaşım, altyapı ve gerekli sosyal donatıların inşasını gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Kurum, Başakşehir’in konumu itibariyle Yeni Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu, Entegre Sağlık Kampüsü, stadyumlar, resmi kurum binaları ve üniversite gibi devletin büyük ölçekli yatırım projeleri ile her geçen gün değerine değer katan bir bölge olma özelliğini hiçbir zaman kaybetmeyecek potansiyeliyle ön plana çıktığın söyledi. Ayrıca Kurum, “Halen merkez olarak planladığımız alanda 5 bin kişilik cami ile birlikte aynı zamanda Halkalı-3.Havalimanı metrosu, Başakşehir-Kayaşehir metrosu, Başakşehir-Olimpiyat Tramvay duraklarını ve otoparkları barındıran 25 bin metrekare alanlı meydan projemizin yapımı devam ediyor. Bu doğrultuda şimdi de Başakşehir’de İstanbul’un iş ve sosyal yaşamına yeni bir soluk getiriyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Projenin bölge ile uyum sağlayacak, doğa ile iç içe az katlı ofis ve ticari ünitelerden oluştuğunu belirten Kurum, proje ile iş yaşamını Kuzey Yakası’nda yeniden yorumladıklarını dile getirdi.

Kurum, “Kuzey Yakası içerisinde ofisler ve ticari alanların yanı sıra; otel, spor kompleksi, konser salonu, sosyal tesisler, çocuk alanları ve hayvanat bahçesi gibi faaliyet alanlarının dışında bir de dünya metropollerinde görmeye alıştığımız devasa bir şehir parkı yer alıyor” dedi.

Yeni bir şehir doğuyor

Yatay mimari uygulanacak

Proje, hayvanat bahçesinden, ofislere, kongre merkezinden otele, şehir parkına kadar birçok farklı konsepti bünyesinde barındırıyor. Kuzey Yakası’nda bulunan projede toplamda 10 blokta yatay mimari konsepti ile az katlı geliştirildi.

Haberin Devamı

Projenin 7 blokunda ticaret ve ofis işlevi tanımlanmış olup geriye kalan 2 bloku otel ve kongre merkezine, 1 bloku ise içerisinde spor salonu ve kapalı yüzme havuzu bulunan spor tesisine ayrıldı. Proje kapsamındaki otel bloku 153 adet odası, beraber çalışabileceği kongre merkezi ve fitness-sauna-havuz gibi sosyal alanlarıyla hizmet verecek.

Kongre merkezi 600 kişilik konferans salonu, 143 kişilik toplantı odası, 83 kişilik seminer salonu, 400 metrekarelik fuaye ve 2 bin 100 metrekarelik lobi alanından oluşuyor. Proje kapsamında ayrıca basketbol sahası ve kapalı yüzme havuzu birimlerinden oluşan tesis toplam 996 seyirci kapasitesine sahip olacak.