Siyaset ‘Yeni bir zafer için gün sayıyorum’

‘Yeni bir zafer için gün sayıyorum’

25.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, Ak Parti’nin 24 Haziran seçim kampanyasını resmen başlattığı toplantıda “Ak Parti ailesi olarak yeni bir zafer kazanmak için gün sayıyorum. 3 Kasım heyecanını, 22 Temmuz coşkusunu, 16 Nisan zaferini 24 Haziran seçimleriyle şaha kaldıracağız” dedi.

‘Yeni bir zafer için gün sayıyorum’

Ak Parti’nin seçim beyannamesi ve aday tanıtım toplantısı Başbakan Yıldırım’ın başında olduğu 65. Hükümetin kuruluşunun 2. yıl dönümüne denk geldi. Konuşmasında buna vurgu yapan ve “2 yılda başımıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi” diyen Yıldırım, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ŞAHA KALDIRACAĞIZ: 24 Haziran seçimlerine günler kaldı, Ak Parti ailesi olarak yeni bir zafer kazanmak için gün sayıyorum. Bizler ‘vakit Türkiye vakti’ diyerek ülkemizin dört bir yanına dağılacağız. Her vatandaşımıza Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini anlatacağız. Ak Parti’nin kaderi Türkiye’nin kaderidir. Bu salonda sadece yol arkadaşlarımız değil, sadece 600 milletvekili adayımız yok. Aynı zamanda 81 milyonun umudu, heyecanı var.

16 YILI DOLU DOLU GEÇİRDİK: Ak Parti ülkemizde ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız kadar bölgedeki ve dünyadaki bütün masum milletlerin umududur. Siyaset alanında millete hizmete talip olan herkes bizim için önemlidir, değerlidir. Hamd olsun, Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde milletimizin desteğiyle 16 yılı dolu dolu geçirdik. 3 Kasım’dan bugüne kadar milletimize ne söz verdiysek o sözlerimizi yerine getirdik. Ak Parti gençlerle 2023 hedeflerine kararlılıkla yürüyor, kadınlarla siyaseti daha da dinamik hale getiriyor. Kadın adaylara listelerinde yine en fazla yer veren parti Ak Parti’dir. Ak Parti’ye de bu yakışır. Biz sadece milletin yüzünü güldüren, hayatını güzelleştiren, aşına, ekmeğine bereket katan işler yaptık. 16 yılda Türkiye’yi üç buçuk kat büyüttük. Ekonomisiyle, dış politikasıyla, demokrasi yolundaki atılımlarıyla ülkemiz sürekli gelişiyor, güvenle büyüyor.

Haberin Devamı

UZUN UZUN YAZILACAK 2 YIL: 24 Mayıs’ın benim için özel bir anlamı var. Evet bugün itibariyle 65’inci hükümetin ikinci yılını tamamlamış bulunuyoruz. Bu iki yıl içerisinde bu zorlu süreçte bütün Bakanlar Kurulu arkadaşlarımla ülkemiz, milletimiz için çok önemli kararlar aldık. 2 yıl kısa bir süre olabilir ama siyasi tarihimiz içinde bu 2 yıl uzun uzun yazılacak 2 yıl olarak tarihe geçecektir. 2 yılda başımıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Darbesiyle, Fırat Kalkanı Harekâtıyla, Zeytin Dalı Harekâtıyla 94 yıllık yönetim sistemimizi değiştiren anayasa değişikliğiyle, halk oylamasıyla ve rekor büyümesiyle iz bırakan 2 yılı tamamlamış bulunuyoruz. Bize destek veren başta cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bütün bakan arkadaşlarımıza bu zorlu süreçte gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ediyorum.