Yozgat YENİ ÇELTEK KÖMÜR İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRÜ COŞKUN, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

YENİ ÇELTEK KÖMÜR İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRÜ COŞKUN, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

06.03.2015 - 11:42 | Son Güncellenme:

.

YENİ ÇELTEK KÖMÜR İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRÜ COŞKUN, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Osman Coşkun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında Türk kadınının daima erkeğin yanında yer aldığını ve İslamiyet’le birlikte her zaman Türk toplumunda gereken saygıyı gördüğünü söyledi.
Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Coşkun, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, tüm dünyada, kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri bu günün birlik ve beraberlik günü olarak kutlandığını belirterek, “Son günlerde ülkemizde kadına yönelik şiddet olaylarına şahit oluyoruz. Hiçbir zaman İslam kültüründe kadına şiddet yer bulmadığı gibi, fikri, bilgisi ile kadın anne olmuştur. Kadını kutsal sayan bir dinin mensupları olarak kadına şiddetin vuku bulduğu olayların yaşanmaması adına henüz çocuk yaşta başlayan milli ve manevi değer yargılarına sahip nesiller yetiştirmek zorundayız. Eğitimli kadın, eğitimli, insanı seven, Yaratılanı Yaratandan ötürü seven bir düsturla erkek evlatlar yetiştirir” dedi.
Türk kadınının, kurulan ilk Türk devletinden bu yana devletin kuruluşundan ve yönetiminde daime erkeğin yanında yer aldığını ve kadına en iyi değerin İslamiyet döneminde verildiğini vurgulayan Coşkun , “Kurtuluş Savaşı’nda vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan Türk kadını, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla toplumsal yaşamda yerini almıştır. Kadınlarımız, bir anne olarak kültürlü ve sağlıklı nesiller yetiştirme gayretiyle güçlü bireylerden oluşan aileler ve bu ailelerden oluşan gelişmiş sağlıklı ve güçlü bir toplum inşa etmek gibi ulvi bir görev üstlenmekte ve mensup olduğu meslek dalında canla başla çalışarak, içinde bulunduğu topluma faydalı olmaya çalışmaktadır. Hayatımızın her anında varlıklarıyla bizleri onurlandıran, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, bizleri eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren tüm fedakar kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım” ifadelerini kullandı.