Eğitim Yeni eczacılık fakültelerinin açılması

Yeni eczacılık fakültelerinin açılması

21.06.2010 - 11:15 | Son Güncellenme:

TEB tarafından, "Yeni eczacılık fakültesi açılması konusundaki ısrarın devam etmesi halinde yalnızca altyapısı ve eğitici kadroları eczacılık eğitimini vermeye yeterli kurumlara izin verilmesi gerektiği" savunuldu.

Yeni eczacılık fakültelerinin açılması

TEB Merkez Heyeti’nin yazılı açıklamasında, eczacıların, Türkiye’de sağlık hizmetinin önemli yapı taşlarından biri olduğu vurgulanarak, bu hizmetin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için eczacıların iyi donanımlı fakültelerde, niteliği yüksek akademisyenlerce yetiştirilmesinin önem taşıdığı belirtildi.

Haberin Devamı

Son yıllarda açılan eczacılık fakültesi sayısının neredeyse 20’ye ulaştığı kaydedilen açıklamada, "Açılan fakültelerin altyapı ve eğitim kadrolarının hala tamamlanamamış olması bilinen bir gerçekken yeni fakültelerin açılmasının planlanması, oldukça düşündürücüdür" ifadeleri kullanıldı.

Avrupa ülkelerinde eczacılık fakülteleri ve eczane sayıları üzerinde ciddi düzenleme ve sınırlamalar olduğu kaydedilen açıklamada, "Eğer yeni eczacılık fakültesi açılması konusundaki ısrar devam edecekse; yalnızca altyapısı ve eğitici kadroları eczacılık eğitimini vermeye yeterli kurumlara izin verilmelidir" görüşüne yer verildi.