Van Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

18.09.2017 - 13:51 | Son Güncellenme:

Van Valisi Zorluoğlu: "Köprüler, yollar, yeni binalar ve birçok kamu hizmeti yapabiliriz. Eğer ki biz erdemli, ahlaklı, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, bilgi takip eden ve bilgiyi en iyi şekilde kullanabilen nesiller yetiştiremezsek bu yaptığımız hizmetlerin esasen hiçbir önemi yoktur" Muş Valisi Yıldırım: "Mesleğinizin asıl amacı, öğrencilerimizi ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda yetiştirmek, onlara çağın gerektirdiği bilgi ve donanımını kazandırmak, milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlerimizi öğretmek suretiyle toplumda mutlu birer birey olmalarını sağlamaktır"

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

VAN (AA) - Van, Hakkari ve Muş'ta, 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Van'ın Tuşba ilçesine bağlı Fevzi Şengül İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen törenle bin 400 okulda 310 bin öğrenci ve 16 bin öğretmen ders başı yaptı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, halk oyunları gösterisi ve okula yeni başlayan bazı öğrencilere çiçek takdimiyle devam etti.

Törende konuşan Van Valisi Murat Zorluoğlu, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, göreve başladığı günden bu yana gündemindeki ilk konunun eğitim olduğunu söyledi.

Van'ın eğitimde iyi yol aldığını ancak halen sıkıntıların olduğunu dile getiren Zorluoğlu, şöyle konuştu:

"Köprüler, yollar, yeni binalar ve birçok kamu hizmeti yapabiliriz. Eğer ki biz erdemli, ahlaklı, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, bilgi takip eden ve bilgiyi en iyi şekilde kullanabilen nesiller yetiştiremezsek bu yaptığımız hizmetlerin esasen hiçbir önemi yoktur. Kentte eğitimi kalkındırmak için 3 ana hedefimiz var. Tüm il genelinde 2020 sonuna kadar tam gün eğitime geçmektir. Bütün okullarımızda ikili öğretimi bir kenara bırakarak tüm gün eğitime geçmek istiyoruz. Bunun için yoğun çalışma yürütüyoruz. Hükümetimizin ve yerel yönetimlerin sağlayacağı imkanlarla bunu başarmak istiyoruz. İlimizin ulusal sınavlardaki başarısı kabul edilebilir değil. Bu sıralamada daha öne gelebilmek için başarımızı yukarılara çıkarmak için el birliğiyle çalışmalıyız."

Haberin Devamı

Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin de il genelinde bin 400 okuldaki 10 bin 500 derslikte 310 bin öğrenci ve 16 bin öğretmenin eğitim öğretime başladığını söyledi.

Vali Zorluoğlu ile eşi Sevcan Zorluoğlu, ilk ders zilini çalarak sınıfları gezdi, öğrencilere kek ve meyve suyu dağıttı.

Programa, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, kamu kurum amirleri ve veliler katıldı.

- Muş

Muş'ta yeni eğitim öğretim yılı açılış töreni merkeze bağlı Gazi İlkokulunda yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törende konuşan Vali Aziz Yıldırım, bir milletin muasır medeniyet seviyesine gelebilmesi, geleceğe umutla bakabilmesinin eğitimden geçtiğini söyledi.

Haberin Devamı

Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Ülkemizi muasır medeniyet seviyesine çıkaracak neslin mimarları hiç şüphesiz sizlersiniz. Mesleğinizin asıl amacı, öğrencilerimizi ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda yetiştirmek, onlara çağın gerektirdiği bilgi ve donanımını kazandırmak, milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlerimizi öğretmek suretiyle toplumda mutlu birer birey olmalarını sağlamaktır. Bu doğrultuda ülkenin geleceğini şekillendirecek olan yavrularımızı sizlere emanet ediyoruz. Sizlerin de bu emanete en iyi şekilde bakıp onları adeta kendi yavrularınız gibi görüp, şefkat, merhamet ve sevgiyle yetiştireceğinizden hiç şüphem yoktur."

Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, 676 okulda 120 bin öğrenci ve 5 bin 790 öğretmenin ders başı yaptığını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından dersliklere çıkan Yıldırım ve beraberindekiler, öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığınca gönderilen ücretsiz ders kitaplarını dağıttı.

Haberin Devamı

Törene Belediye Başkanı Feyat Asya, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, kurum amirleri ve veliler katıldı.

- Hakkari

Hakkari'de 72 bin öğrenci ve 3 bin 500 öğretmen ders başı yaptı.

Kentteki yeni eğitim öğretim yılı açılış töreninin ise 20 Eylül'de düzenleneceği bildirildi.

Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik beldesine atanan 5 öğretmen, görev yapacakları Çok Programlı Anadolu Meslek Lisesi önünde çiçekle karşılandı.

Öğretmenlerine sevgi gösterisinde bulunarak şeker ikram eden öğrenciler, daha sonra sınıflarına geçerek ders başı yaptı.

Diyarbakır'dan Yüksekova'ya atanan Görsel Sanatlar Öğretmeni Gülistan Yavuz Kılıç, isteyerek ve severek geldikleri ilçede güzel karşılandıklarını söyledi.

Yeni eğitim öğretim yılının verimli geçmesini dileyen Kılıç, "İlk gelirken farklı bir heyecan ve ortam düşünüyorsunuz. Geldiğimde gayet iyiydi. Her şey çok güzeldi. Çok memnunum. Çiçeklerle, buketlerle ve şekerlerle karşılandık. Öğrencilerime çok teşekkür ediyorum. Gerçekten misafirperverliği gördük. Daha önce hiç bu şekilde karşılanmamıştım." diye konuştu.

Haberin Devamı

Öğretmenlerden Gülistan Zengin de öğrencilerin onlara ihtiyacı olduğunu düşünüp geldiklerini dile getirerek, sıcak bir ortamda karşılandığını, okulu ve beldeyi çok beğendiğini söyledi.