Edirne Yeni Eğitim - Öğretim Yılı

Yeni Eğitim - Öğretim Yılı

17.09.2018 - 09:01 | Son Güncellenme:

.

Yeni Eğitim - Öğretim Yılı

EDİRNE (AA) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Başkanı Abdülhamit İriş ve Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanı Ahmet Turgay, yeni eğitim - öğretim yılı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Haberin Devamı

İriş, Türkiye'nin ve dünyanın adaleti, kardeşliği, paylaşmayı ve merhameti önceleyen, inancını, kimliğini koruyarak başkalarının da hak, hukukunu gözeten nesillere ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Eğitim sisteminin insanların umudunu, ailelerin ve çocuklarımızın umudunu öğüten bir mekanizmaya dönüşmemesi gerektiğini bildiren İriş, "Gençlerimizi ne yarış atı haline getirmeliyiz ne de diplomalı plaza kölelerine dönüştürmeliyiz. Hepsinin bir değer olduğunun idrakinde olmalıyız. Biz her değişikliğe kötüdür demek durumunda değiliz ama her değişikliğin birkaç yıl içerisinde yeniden değiştirilmesinden endişe ediyoruz." dedi.

-Birlik Başkanı Turgay

Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanı Ahmet Turgay da yayımladığı mesajında öğretmen ve öğrencilere başarı diledi.

Haberin Devamı

Turgay, öğretmenlerden beklentinin öğrencilerine her şeyden önce vatan, millet, aile, insan sevgisini öğretmeleri ve Mustafa Kemal Atatürk’ün belirlediği hedefler doğrultusunda donanımlı birey olarak yetiştirmeleri olduğunu vurguladı.

Birlik olarak ailelerden çocuklarını süt içerek derslerine uğurlamalarını beklediklerini ifade eden Turgay, "Velilerden beklentimiz kahvaltıda peynir, zeytin, yumurtanın yanında çocuklarına mutlaka 1 bardak süt içirmeleridir. Değerli öğretmenlerimizden de çocukları süt içmeye teşvik etmelerini rica ediyoruz. Eğitimde en başarılı ülke olarak kabul edilen Finlandiya’da yılda kişi başı süt tüketimi yaklaşık 140 litre iken, ülkemizde bu miktar sadece 24 litredir. Tüm ailelerden ve öğretmenlerimizden bu ayrıntıyı dikkate almalarını rica ediyoruz." ifadelerini kullandı.