Gündem Yeni evde neye ihtiyacı varsa onu temin ediyorlar

Yeni evde neye ihtiyacı varsa onu temin ediyorlar

02.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) ile küçük ev aletleri üreten bir firma, sığınmaevinden ayrılıp yeni bir hayata başlamaya hazırlanan kadınlara, yeni evlerinde ihtiyaçları olan eşyaları temin için anlamlı bir kampanya başlattı

Yeni evde neye ihtiyacı varsa  onu temin ediyorlar

TKDF ile SEB Grup, şiddete maruz kalıp konukevlerine sığınan kadınların, bu evlerden ayrıldıktan sonraki yeni hayatları için çok anlamlı bir kampanyaya imza attı. TKDF Başkanı Canan Güllü, “Sığınmaevinden çıkan, yeniden yaşama tutunmak isteyen kadınların ev eşyalarına ufacık bir hediye de bizden olsun istedik. SEB Grup’un bize gönderdiği tamamen en son model ev eşyalarından yani çataldan bıçağa, ütüden elektrik süpürgesine kadar bir takım eşya verebiliyoruz. Ya da kişinin ütüye mi ihtiyacı var, onu verebiliyoruz. Tencereye ihtiyacı varsa onu veriyoruz. Böylelikle ilk gece gittiği yerde yemeğini koyabileceği bir tabağı, elinde yemeğini ısıtabileceği bir alet olabiliyor” dedi.

‘Kutu gönderiyoruz’
Sistemin en önce “şiddetin önlenmesi” eğer şiddet olursa bundan sonra “yasal sürecin işlemesi”, süreç işlerken “sığınmaevi ve meslek edindirme süreci” ve eve çıktığı anda da “kadının mutlu olabilmesi” üzerine kurulu olması gerektiğine işaret eden Güllü, şunları söyledi:

“Bütün bu yol güzergâhı, sivil toplumlar ve özel sektör ama her şeyden öte kanunlarla beraber desteklenecek bir süreçtir. Biz şimdi bunu yapıyoruz. Bu çok önemli Ankara bölgesi çin. Bize fert olarak da bazen müracaat edebiliyorlar Ankara içinden. Bazen de hiç fark etmiyorlar bile. Geçen gün mesela, bir telefon konuşmasında ‘Keçiören’den çıkıyorum’ dedi bir arkadaşımız. Çıktığı anda, ‘Neye ihtiyacın var? Ne yapıyorsun?’ dedik. ‘Evimizde eşya yok’ dedi. ‘Gel’ dedik. Aslında cebinde parası da olmayabilirdi. Böyle bir durumda da hemen bu konuyla ilgili bir kutuyu hazırlayıp bir arkadaşla gönderiyoruz. Bazen çok darda kalıp aradığında arkadaşımız, o evin kira kontratının bedeli neyse onu gördükten sonra kendi cebimizden yatırabiliyoruz. Bu çok önemli ve çok yönlü bir olay. Tek başına değil toplumun bu noktada bilinçlenmesi lazım. Toplum bu bilinci tutarsa o zaman işimiz çok daha kolay.”

Haberin Devamı

‘Belki başka firmalar da yardımcı olmak isteyebilir’

Yeni evde neye ihtiyacı varsa  onu temin ediyorlar

Şu an kampanya kapsamında ellerindeki ürünlerin yarısını dağıttıklarını söyleyen Güllü, “Mesela Çankaya Belediyesi’ne bildirdik. Bu anlamda yakın çevredeki bu işin içindeki arkadaşlarımıza bildirdik. Biz bazen bölgenin semtleri arasında geziyoruz arkadaşlarımızla. Mamak’ta geçen gün bir dağıtım yaptık. Bu kampanya bittikten sonra belki başka markalar da bu işe yardımcı olmak isteyebilecektir. Geçen yılın modası ya da çok ufak defoları olan ürünleri bizimle paylaşabileceklerdir. Firmaların satamadığı ürünler bir işe yarar belki. Neye yarar? Şiddetin açtığı yaraların bir nebze de olsa tamirinde kullanılabilir” diye konuştu.