Teknoloji Yeni iMac Pro, A10 Fusion çiple gelip 'Hey Siri' özelliğini destekleyecek

Yeni iMac Pro, A10 Fusion çiple gelip 'Hey Siri' özelliğini destekleyecek

21.11.2017 - 17:16 | Son Güncellenme:

Yeni iMac Pro’da 512MB RAM ile A10 Fusion çipi yer alacak. Hatta bu işlemci iMac Pro kapalı olsa da çalışmaya devam edecek ve cihazda sürekli sizi dinleyen Siri de bulunacak.

Yeni iMac Pro, A10 Fusion çiple gelip Hey Siri özelliğini destekleyecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Geliştirici Jonathan Levin, Steven Troughton-Smith ve Guilherme Rambo tarafından Apple’ın macOS ve BridgeOS 2.0 kod yapısında yapılan bazı araştırmalara göre, yakın zamanda piyasaya çıkacan olan iMac Pro’da 512MB RAM ile A10 Fusion çipi yer alacak.

iMac Pro’daki A10 çipinin tam olarak ne gibi bir görev üstleneceği henüz bilinmiyor ancak muhtemelen yeni iMac’e her zaman açık, sürekli sahibini dinleyen “Hey Siri” özelliğini getirecek.

Apple'ın BridgeOS 2.0 yazılım paketinde bulunan bilgilere göre iMac Pro, A10 Fusion çipi şeklinde bir ARM işlemciye sahip olacak gibi görünüyor. Bu, Mac'in Apple tarafından tasarlanmış bir A serisi çipi ilk kez kullandığını işaret ediyor.

Troughton-Smith, Twitter'da A10 Fusion çipinin, geliştiricileri ve kullanıcıları sinir bozmadan MacOS'un "Apple'ın kontrolünü daha sıkı kontrol etmesine" izin vereceğini belirtiyor.

Haberin Devamı

Dahası, iMac Pro'daki A10 Fusion yongasının şu an Siri'nin macOS sürümünden eksik olan bir özellik olan "Hey, Siri" için kullanılabileceğini açıkladı. Aslında, Troughton-Smith, iMac Pro tamamen kapatıldığında çipin çalıştığı görüşünde. iMac Pro'nun bir ARM işlemcisine sahip olacağı bugünkü bilgiler ışığında bir miktar doğruladı.

Mac’lerde ARM tabanlı çipin kullanılacağı yönünde söylentiler bir süredir vardı ve geçen yıl Touch Bar’ı güçlendirmek için MacBook Pro’da kullanılan T1 çipinin görülmesi ile bu iddialar güç kazanmıştı. Bloomberg, bu yılın başında Apple'ın MacBook Pro için yeni ARM tabanlı bir çip geliştirdiğini bildirmişti. Çip şu anda Intel işlemcisine dayanan düşük güçlü görevleri yapmaktan sorumlu olacaktı.

A10 Fusion yongasının iMac Pro'nun tüm bu özelliklere nasıl uygun olacağı belirsizliğini koruyor.