Apple Yeni iPhone modellerinin fiyatı ne kadar olacak?

Yeni iPhone modellerinin fiyatı ne kadar olacak?

15.08.2018 - 11:16 | Son Güncellenme:

Yeni çıkacak iPhone modellerinin özellikleri ve fiyatları TrendForce tarafından yayınlandı. 2018 model iPhone'ların arasından 2 tanesi Apple Pencil'a destek de verecek. Peki yeni iPhone'ların fiyatları ne kadar olacak?

Yeni iPhone modellerinin fiyatı ne kadar olacak

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Her sene olduğu gibi, bu yılın iPhone modelleri, yılın son çeyreğinde en çok aranan cep telefonlarından biri olacak. Herkes, Apple'ın önümüzdeki ay üç yeni cihaz açıklayacağını kabul ediyor. Bunlar, 6.5 ve 5.8 inçlik OLED ekranlı modeller ve bir adet uygun fiyatlı 6.1 inç LCD ekranlı model olarak konuşuluyor.

TrendForce'un araştırması, 2018 model iPhone'lardan beklediğimiz özelliklerin yanı sıra ne kadara satılacakları hakkında daha fazla bilgi sunuyor.

Geçen yılın aksine, üç yeni iPhone'un hepsi aynı tasarıma sahip olacak. En üstte yine Face ID ve çentik yer alacak. OLED ekranlı hariç yeni modellerin Apple Pencil'a destek vermesi planlanıyor.

Apple'ın tedarikçileri Temmuz ayı ortasından beri OLED modellerini bir araya getiriyor ve LCD versiyonu Eylül ayı ortalarında seri üretime geçiecek. TrendForce, üç modelin Eylül ve Ekim aylarında planlandığı gibi dağıtılmasını bekliyor. LCD modelinin Ekim ayında gönderime başlaması muhtemel.

Haberin Devamı

Yeni iPhone modellerinin fiyatı ne kadar olacak

LCD modeli, Face ID ve çift SIM desteğine sahip olabilir. Bu iPhone X tasarımını orijinal modelden çok daha uygun hale getirecek ve 699 dolarlık fiyat etiketiyle gelecek. İronik olarak, Apple'ın en uygun fiyatlı yeni iPhone modeli Samsung'un en pahalı telefonundan bir ay sonra gelebilir. Galaxy Note 9, dahili depolamaya bağlı olarak 1.000 dolar veya 1.250 dolar fiyat etiketi taşıyor.

Premium OLED 2018 iPhone'lar 4GB'a kadar bellek ile ekstra RAM'e sahip olacak. Plus modelinin belirli pazarlarda çift SIM desteği sağlaması da bekleniyor. Fiyatlandırma, daha küçük model için 899 ila 949 dolar arasında olacak. Plus sürümü ise yaklaşık 1.000 dolardan satışa çıkabilir.

Tüm modellerde depolama seçeneklerinin 64 GB'den başlaması ve OLED telefonlar için 512GB'a kadar çıkması bekleniyor.

Rapor kamera detaylarından bahsetmiyor, ancak önceki raporlar LCD iPhone'un tek lensli ana kamera içereceğini ve OLED sürümlerinin orijinal iPhone X gibi çift objektifli kameraya sahip olacağını belirtiyordu.

Yazarlar