Teknoloji Yeni iPhone X uygun fiyatla satışa çıkabilir!

Yeni iPhone X uygun fiyatla satışa çıkabilir!

15.05.2018 - 15:28 | Son Güncellenme:

ABD'nin ünlü siyasetçilerinden ve tüketici hakları savunucusu Ralph Nader birkaç gün önce Apple CEO'su Tim Cook'a bir mektup gönderdi. Mektubun içerisinde yeni iPhone X'in fiyatıyla ilgili ayrıntılara yer verildi. Yeni modelin daha uygun bir fiyattan satışa çıkması gerektiğini savundu.

Yeni iPhone X uygun fiyatla satışa çıkabilir

ABD'nin ünlü siyasetçileri arasında yer alan ve tüketici hakları savunucu olan Ralph Nader geçtiğimiz günlerde Apple CEO'su Tim Cook'a bir mektup yazdı. Mektubun içerisinde çoğunlukla yeni iPhone X'in fiyatıyla ilgili açıklamalara yer verildi.

Haberin Devamı

Ralp nader, mektupta yeni çıkacak olan iPhone X'in fiyatına değindi ve uygun bir fiyattan satışa çıkması gerektiğini belirtti. Bunun dışında Nader, iPhone X'in satışta bekleneni karşılayamamasının en büyük sebebinin, başlangıç fiyatının 999 dolar olmasını gösterdi.

Bu söylentiler doğrultusunda asyalı analistlerin yaptığı araştırma sonucunda, Apple zaten uzun süredir OLED panelin masraflarını düşürmek için kendine farklı yollar ve alternatifler arıyordu.

iPhone X'in en pahalı parçaları arasında yer alan OLED ekranı bilindiği gibi Samsung tarafından üretilmişiti. Bu yüzden şirketin telefondan kazandığı kar payında azalmalar gerçekleşmişti. Fakat her iPhone X ekranı için Samsung'a büyük maliyette paralar ödeyen Apple maliyetini düşürmek istediğini açıkladı.

Haberin Devamı

Ralp Nader'in mektubu doğrultusunda ortaya çıkan uygun fiyat 100 dolarlık bir indirimi gösteriyor. Yeni çıkacak iPhone modelinin 899 dolar gibi bir fiyattan satışa çıkması bekleniyor.