Teknoloji Yeni mahsül elmalar

Yeni mahsül elmalar

29.01.2009 - 11:16 | Son Güncellenme:

Apple'ın yeni yılda yapacağı iddia edilen işlerden bir demet sunuyoruz. Bakalım hangileri gerçekleşecek, hangileri rivayet olarak kalacak?

Yeni mahsül elmalar

Her firma gibi Apple'ın da önündeki yıla ilişkin bir yol haritası var. Yine çoğu firma gibi, bu haritayı kullanıcılarıyla pek paylaşmıyor. Çoğu kullanıcının aksine, Apple'ın kullanıcı kitlesi oturup bekleyeceğine kendi "haber"lerini kendi yapıyor. Biz de bunlara "Apple dedikodusu" diyor ve bu yıl gerçekleşeceği umulan, beklenen ya da iddia edilen Apple yeniliklerini size sunuyoruz.

Haberin Devamı

Mac Pro: Mac Pro'ya rivayet edilen ilk değişiklikler yüzeysel: Kasanın ön yüzündeki deliklerin yerini, yekpare gövdeli Macbook'larınkine benzer yarıklar alacak. Ayrıca kasayı açma şekli değişecek ve olabildiğince az hareketli parça kullanılacak.

Halihazırda Intel'in Xeon serisi dört çekirdekli işlemcilerini kullanmakta olan Mac Pro'lar muhtemelen Xeon'la devam edecek, ancak en yeni Xeon'lar olan Nehalem'lerden (Xeon 5500 ve 3500) mahrum kalmayacacaklar.

Yeni Mac Pro'ların önümüzdeki ay düzenlenecek bir etkinlikle tanıtılacağı söyleniyor.

iMac: Ocak başında Macworld'de açıklanacağı, şubatta da satışa çıkacağı söylenen yenilenmiş iMac'lerden hala bir ses, bir nefes yok. Ancak dedikodular tabii ki susmuyor. Cihazın ince kasasına sığmasını temin eden Core 2 Duo işlemcileri bırakıp, dört çekirdekli işlemcilere geçerek daha güçlü, çoklu işlem yapmada daha çevik bir makine elde edileceği söyleniyor. Ancak bu işlemciyi soğutabilecek bir sistemi, iMac'in şimdiki ince kasasına sığdırmanın bir yolunu bulmak gerekecek. Aynı sorun, 28 inç ekranlı iMac dedikodusu için de geçerli. Soğumaz o monitör!

Haberin Devamı

OSX Snow Leopard: Snow Leopard'ın çıkışı ile ilgili dedikodular hala Mart'ta geleceğini söylüyor. Bir de, şu an çoklu dokunuş tanımayan eski MacBook ve MacBook Pro'ları, 4 parmakla yapılan jestleri destekler hale getireceği söyleniyor.

Apple Home Media Server: Apple'ın bir de, aynı evdeki Apple cihazlarının (MacBook'ların, Mac'lerin, Apple TV'nin) ortak kullanımına açık bir ev medya sunucusu imal edeceği söyleniyor. Böylece dosyalar evdeki tüm cihazlar tarafından, aynı anda, kendi cihazları üstündeymişcesine kullanılabilecek.

Yahoyt