Geri Dön
Yeni Matrix filminde Keanu Reeves neden yok?

Yeni Matrix filminde Keanu Reeves neden yok?

1999 yılı Hollywood sineması için altın yıllardan biriydi. 'Gözleri Tamamen Kapalı', 'Amerikan Güzeli', 'Yeşil Yol'... Ama daha da önemlisi 'Matrix'in ilk filminin yayınlandığı yıldı. Kısa zamanda kült mertebesine erişen 'Matrix', 2000'lerin başında bir üçlemeye dönüştü. Hazırsanız, müjdeyi verelim: Dördüncü Matrix filmi çok yakında geliyor!

Mayk Şişman
Mayk Şişman

1-2 yıldır Matrix'in yeni bir filmle devam edeceği iddia ediliyordu. Evet, hayaldi gerçek oldu. Matrix'in yeni filmi çok yakında geliyor. Dördüncü Matrix'in çekimleri, 2020'nin ilk yarısında Chicago'da başlayacak. Senaryoyu daha çok X-Men filmleriyle tanınan Zak Penn yazacak. En güzel ise, cinsiyet değiştirme operasyonlarıyla popüler kültürde iz bırakan Wachowski Kardeşler'in, bir kez daha Matrix'in yönetmen koltuğunda oturması.

Haberin Devamı

Başrolde Michael B. Jordan!

Filmle ilgili fazla detay paylaşılmadı henüz. Yani, yeni Matrix'in bir spinoff mu olacağı, yoksa ana hikâyenin devamını mı anlatacağı henüz bilinmiyor. Kesin olan şey, 'Neo'yu canlandıran Keanu Reeves'in yeni filmde olmaması. Reeves'in yerine son dönemin yükselen yıldızı Michael B. Jordan olacak.

Peki bu değişikliğin sebebi ne olabilir? Bence Neo karakterinin öncesi ya da sonrası anlatılacak. Son dönemde bir hikâyenin 'önce'sine eğilmek trend olduğu için bence Matrix'in detayına inebiliriz. 'Star Wars 0.5' gibi bir şey olabilir bu.

Güncelleme gerekiyordu

Eğer yeni Matrix, korkunç kötü eleştiriler almazsa bu 'öncesi' kısmı üçlemeye dönüşebilir.

Peki Keanu Reeves'siz bir Matrix olur mu? Bu soruya da "Neden olmasın?" diyorum. Evet, Neo sayesinde Matrix, popüler kültürde iz bırakmayı başarmıştı. Fakat, serinin bir güncellemeye ihtiyacı var. Eğer, ilk üç filmdeki aksiyon ve gerilim dozu korunursa, (ki hatırlayın Matrix'in soundtrack'i bile coşkuyu veriyordu) işte o zaman hem seri güncellenir hem de orijinaline uygun ama farklı bir tat verir...

Haberin Devamı

can.sisman@milliyet.com.tr

Bunlar da ilginizi çekebilir:

- Keanu Reeves meselesi: Neden ona herkes bayılıyor?
- Keanu Reeves'i geyik malzemesi yapmaktan ne zaman vazgeçeceğiz?
- 20 yıl sonra yeni Matrix mümkün mü?
- Matrix filminin meşhur kodları çözüldü!
- Keanu Reeves hayatı ve hayat hikayesi

Benzer İçerikler